Laddar

”Den sämsta halvleken vi har gjort”

Kristianstad FC lyckades avgå med segern mot FK Karlskrona. Det trots ett 0-2-underläge i halvtid. ”En härdsmälta i första halvlek”, säger KFC:s Anders Swahn.

delningar

Nykomlingen i division 1 södra FK Karlskrona gick till halvtidsvila med en 2-0-ledning i lördagens träningsmatch. Det var dock Kristianstad FC som skulle avgå med segern – via tre mål i den andra halvleken och slutresultatet 3-2.

– Någonstans blev det en liten hårtork i halvtid. Vi gjorde lite byten och överlag blev vi bra. Sen var det inte bländande, men när vi spelar som vi ska i andra så är vi ett bättre lag, så är det ju, säger KFC:s assisterande tränare och sportchef Anders Swahn.

Den första halvleken var, som resultatet antyder, ingen höjdare från Kristianstads sida.

– En härdsmälta i första halvlek. Det var riktigt dåligt. Den sämsta halvleken vi har gjort hittills. Vi sätter ut skorna och tror vi ska vinna den här matchen hur lätt som helst, det var balettfotboll från början. Har man inte kampmoral och vilja i varenda närkamp kan man hamna i underläge med 2-0 som vi gjorde, säger Anders Swahn.

Den 14 april möts Kristianstad FC och FK Karlskrona igen, då det vankas premiär i division 1 södra. Med anledning av det valde KFC ett spelsätt och uppställning som gjorde att man inte skulle avslöja allt för mycket.

– Det är klart, vill vi vara med i toppen är det såna här motståndare vi måste slå helt enkelt.

Innan det är dags för ett nytt möte med Blekinge-laget väntar dock ett träningsläger. På onsdag beger sig truppen till Bosnien och Hercegovina för en veckolång vistelse. Ett tufft test väntar också i form av en träningsmatch mot serieledarna i den bosniska högstadivisionen – Zrinjski Mostar.

FK Karlskrona 2-3 Kristianstad FC Målskyttar: 1-0 Joel Karlsson, 2-0 Rasmus Holgersson, 2-1 Robin Clason, 2-2 Emil Åberg, 2-3 Antonio Rojas.

Relaterade artiklar