Laddar

Den danska spökjägaren är i Kristianstad: ”Ingen kommer gå säker”

Det danska mediet Karsten Torebjer har kommit till Kristianstad. I kväll ger han show på teatern.

delningar

Patrik Larssson, alias Karsten Torebjer, är nu på i Teatern i Kristianstad. Den danska spökjägaren gjorde sig snabbt populär genom Youtube, Facebook och teve-program med sin expertis som ”psychic medium”. Nu är han på turné med föreställningen som bär namnet ”Miraklet från Jylland”.

– Denna show hade premiär för en vecka sedan och det har hittills gått jättebra. Folk grinar av skratt. Föreställningen är extremt beroende av publiken. Alla är peppade på att se Karsten, då är det lätt att prata med folk. Jag kan lova att ingen går säker även om man skulle sitta på sista raden, säger Patrik Larsson.

Du har sålt slut väldigt snabbt på många platser. Hur kommer de sig? – Karsten är väldigt populär särskilt i södra Sverige. Jag vet inte ifall det är närheten till Danmark, eller vad det beror på. Det är jätteroligt, speciellt när det kommer så här mycket folk som vill se en. Det stående ovationer. Detta är det jag drömmer om, säger Patrik Larsson.

I över 20 år har han arbetat som skådespelare och komiker. Karaktären Karsten Torebjer föddes i början av 2000-talet med inspiration från ett medium som medverkade i programmet ”Det okända”. Patrik testade att göra karaktären på scen och det blev en succé.

– När jag såg programmet så tänkte jag att ”han är inget medium, han är bara dyngrak”. Jag tänkte att det var helt orimligt. Då tog jag upp det på stå upp-scenen och folk garvade. Efter det tog jag karaktären till Morgonsoffan där bland andra David Batra medverkade, säger Patrik larsson.

Hur är det att spela Karsten Torebjer? – Det är roligt, för Karsten kan säga saker som är oförskämda. Om jag som Patrik Larsson skulle säga samma sak skulle jag bli utbuad. Nu kan jag vakna mitt i natten och gå in i karaktären som Karsten direkt. Det betyder också att jag kan improvisera som honom.

Showen kommer att bli humorfylld där publiken får svar på frågor som: ”Det läskiga ljudet, är det ett spöke eller bara morfar som andas genom näsan?” och ”Är du besatt eller bakis?”.

För den som missar kvällens föreställning finns ytterligare en chans den 11 oktober, då Karsten Torbjer återvänder till Kristianstad. Där ska finnas några biljetter kvar.

Till alla de lyckliga som fått en biljett till föreställningen i Kristianstad ikväll har den danska spökjägaren också ett speciellt meddelande. Han kommer att psyka sönder folks hjärnor.

– Det kommer att bli som kalops i hjärnan, säger Karsten Torbjer.

Relaterade artiklar