Laddar

De vill ha in fler kvinnor i sitt företag

På onsdag i nästa vecka ska maskinutyrningsfirman Cramo ha öppet hus i Kristianstad. De arbetar aktivt med att få in fler kvinnor i branschen.

delningar

På internationella kvinnodagen den 8 mars kommer Cramo att öppna dörrarna till sina verksamheter. Företaget sysslar med uthyrning av maskiner till byggföretag, myndigheter och privatpersoner. De vill få fler kvinnor att söka sig till byggbranschen. – Vi började med detta redan förra året för att visa att depåmiljön inte är något tungt och smutsigt. Just nu är det för lite kvinnor, säger Ingrid Hollertz, HR-chef på Cramo.

Under det senaste året har företaget gjort en rad olika insatser. De har bland annat samarbetat med ett rekryteringsföretag för att få fler kvinnor intresserade av yrkena. De har också tagit fram nya arbetskläder, bildat kvinnliga nätverk och anställt ett 30-tal kvinnor. Det är nu andra året de arrangerar öppet hus, där verksamheten ska visas upp. Visionen är att förmedla bilden om en bransch som är öppen för alla oavsett kön. – Byggbranschen är väldigt mansdominerad och många av de kunder som besöker våra depåer är män. Därför vill vi ha denna dag riktad mot kvinnor. Om man får inte dem så blir företagen mer lönsamma, man får en mångfald och kan troligen rekrytera fler yngre personer, säger Linda Hägglund på Cramo

Företaget har också draghjälp från Byggnads och Byggcheferna, som tillsammans driver en jämställdhetskampanj på temat ”Stoppa machokulturen”. – Vi är inte byggare själva, men det är ju helt uppenbart att våra kunder delar våra värderingar, med fokus på viktiga samhällsfrågor som jämställdhet, ett lokalt och social engagemang och ett aktivt miljö och arbetsmiljöarbete. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Ingrid Hollertz.

Relaterade artiklar