Laddar

De vann årets miljöpris i Kristianstad

Nu är det klart vilka som får årets miljöpris av Kristianstads kommun. Vi säger grattis till vinnarna.

delningar

Det 22 maj kommer årets miljöpris från Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Kristianstad delas ut, men redan nu är det klart vilka vinnarna är. Priset för år 2017 går till  Österslövs skola för deras långsiktiga och målinriktade arbete för en hållbar utveckling. Det innebär att skolan nu får både äran och en check 10 000 kronor.

På skolan går det cirka 100 elever från förskola årskurs två. De har blivit belönade en med Grön Flagg för sina långa erfarenhet av miljöarbete. Både i undervisningen och på fritidshemmet får eleverna med sig kunskap om en hållbar utveckling.

Senast under förra året jobbade hela skolan på temat konsumtion för att lära sig mer om hur miljön påverkas. De besökte bland annat Röda Korsets Second hand-butik för att se hur kläder kan återanvändas. Hemma på skolgården fick de lära sig om hur viktigt träden är för både miljlö, människor och djur.

Här är miljö- och hälsoskyddsnämndens motivering till varför Österslövs skola tilldelas årets miljöpris:

”Genom årets miljöpris vill miljö- och hälsoskyddsnämnden uppmärksamma den pedagogiska verksamhetens betydelse för arbetet med en hållbar utveckling. Österslövs skola har en lång bakgrund i arbetet med en hållbar utveckling i sin undervisning. Det är viktigt att belysa och uppmuntra det engagemang som finns hos Österslövs skolas pedagoger, elever och föräldrar som inspirerar nästa generation att ta ansvar för vår planet.”

Relaterade artiklar