Laddar

De tilldelades årets miljöpris: ”Ett erkännande”

Kristianstads kommun årliga miljöpris har delats ut. Årets vinnare blev biodlarna i Kristianstad Drottningodlingsklubb. ”Det är ett erkännande för vad vi håller på med”, säger ordföranden Olle Andersson.

delningar

Det är miljö- och hälsoskyddsnämnden som varje år delar ut ett kommunalt miljöpris, vilket har en prissumma på 10 000 kronor. Årets pris har gått till Kristianstad Drottningodlingsklubb, där Kristianstadsbladet uppger att anledningen är föreningens insatser för pollinering. Vilket de arbetar med genom att odla fram friska bidrottningar.

”Utan bina skulle vi inte kunna odla och få skördar. Det är därför viktigt att både gynna vilda bin och arbeta för att bevara friska odlade bisamhällen”, uppger tidningen att motiveringen lyder.

– Det kändes väl bra. Det var oväntat. En utav medlemmarna, Ingmar Widén, hade skickat in förslaget på oss. Så det var kul, säger Kristianstad Drottningodlingsklubbs ordförande Olle Andersson till 24Kristianstad.se.

Vad betyder det här priset för er del? – Det betyder mycket såklart. Det är ett erkännande för vad vi håller på med.

Än så länge är det dock inte klart vad pengarna som följer med priset ska användas till.

– Det är ju alldeles nyinkommet. Så det får vi se på ett medlemsmöte, vad vi ska göra med dem. Men det kommer alltid väl till pass.

Relaterade artiklar