Laddar

De tar över tom lokal i centrum

I oktober kommer Mäklarhuset att flytta till Västra Storgatan i Kristianstad. De tar över en tidigare tom lokal. ”Vi vill synas mer för kunderna”, säger Lena Fridlund Danielsson, en av ägarna.

delningar

År 2008 startade Lena Fridlund Danielsson Mäklarhuset i Åhus. De ingår i en ägarledd kedja som i dag har ca 140 kontor i hela landet. Under flera år i rad har de fått utmärkelsen Nöjdas Kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Efter att år 2014 ha öppnat kontor Södertorg i Kristianstad och även tagit in Lotta Mörnstam som delägare har mäklarfirman fortsatt att växa.

I oktober kommer de ta nästa steg, då de flyttar närmare centrum. De tar över en tidigare tom lokal på Västra Storgatan där Nilssons Elektriska förut huserade. Nu ska lokalen renoveras och därefter går flyttlasset från Södertorg. Kontoret i Åhus kommer att finnas kvar på samma plats även i framtiden.

– På gågatan är det mer folk i rörelse och det är större lokaler. En del kunder känner inte till att vi finns mitt i Kristianstad. Här kommer vi att synas bättre och visa att vi är en mäklarfirma för hela Kristianstad kommun, säger Lena Fridlund Danielsson.

– Vi vill växa och bli fler mäklare. Då är lokalerna på Västra Storgatan bra, där vi har större utrymme. Vi satsar mycket på marknadsföring och kontoret längs gågatan blir en naturligt reklamplats för oss, fortsätter hon.

I dagsläget har företaget tre anställda, utöver de två delägarna. De är nu det största mäklarbolaget efter Fastighetsbyrån och är marknadsledande i Åhus. Där har de nästan halva fastighetsmarknaden.

Det är dock hård konkurrens, särskilt när antalet objekt på marknaden är få. I förra veckan var det totalt 130 bostäder till salu inom Kristianstads kommun, varav ett 50-tal villor.

– Just nu är det få som vill sälja och många som vill köpa, det gör det till säljarens marknad. Många äldre som sitter i ett betalt hus tycker inte att det är lönsamt att sälja, betala reavinstskatt och bosätta sig i en hyresrätt med hög hyra, säger Lena Fridlund Danielsson. Det är en av anledningarna till det låga utbudet av villor.

Relaterade artiklar