Laddar

De stal flera robotgräsklippare och båtmotorer

Två män och en kvinna hemmahörandes i Kristianstad döms till fängelse efter att ha stulit gräsklippare, båtmotorer och fiskeredskap. Det framgår av en dom som nyligen avkunnats i Kristianstads tingsrätt.

delningar

Stölderna skedde redan för två år sedan på en adress söder om Råbelössjön norr om Kristianstad. De tre personerna stannade till i närheten av ett förråd, bröt upp låset till dörren och slog sönder en fönsterruta. Därefter hjälptes de åt att lasta sju stycken robotgräsklippare in i sin bil, med ett totalt värde på cirka 60 000 kronor. Tjuvarna lyckades också får med sig fiskeredskap och en begagnad båtmotor värde cirka 1 600 kronor.

På morgonen dagen efter knackade polisen på i huset där kvinnan och de två männen befann sig. Ett vittne hade sett gärningsmännens bil vid den tidpunkten då inbrottet genomfördes. Samma bil stod parkerad utanför det aktuella huset dagen efter. Därför var det inte särskilt svårt för polisen att hitta stöldgodset och tjuvarna.

Minst en av männen erkänner att han genomfört stölderna. Kvinnan erkände också, men ändrade sig i rättegången. Den tredje mannen har varit tystlåten i förhör. Nu slutar det med fängelse för hela trion. Den yngste av dem, en 30-årig man, döms till två månaders fängelse. Kvinnan i 50-årsåldern döms till tre månader fängelse och den 60-åriga mannen döms till fyra månader.

Samtliga gärningsmän är kända av polisen sedan tidigare. 60-åringen förekommer 37 gånger i belastningsregistret. En stor mängd av gärningarna är kopplade till deras narkotikamissbruk. Kvinnan har tidigare erbjudits hjälp genom ett avvänjningsprogram, men gick inte på de bestämda mötena.

Relaterade artiklar