Laddar

De ska hålla i Melodifestivalens efterfest

Närmare 400 personer kommer att vara med på Melodifestivalens efterfest. Här kommer kändisarna att samlas.

delningar

Den 3 mars kommer den livesända Andra Chansen att arrangeras på Kristianstads Arena och efter tävlingen blir det stor efterfest. De som har fått uppdraget att arrangera tillställningen är ISS Facility Services som driver verksamheten på Södra Kasern.

Det kommer att bli en kändistät tillställning när cirka 400 personer från produktionen, programledare och artister besöker den slutna festen.

– Det var stor glädje när vi fick beskedet, det är ett prestigeuppdrag när Melodifestivalen för första gången kommer till Kristianstad. När vi nu fått det här uppdraget att arrangera så ska vi sätta Kristianstad på kartan, säger Staffan Johansson på Södra Kasern.

Hur förbereder ni er inför efterfesten? – Vi jobbar på för att göra det så bra som möjligt och till en riktig schlagerfest. I vanliga fall är det här en skolmatsal, men vi ska dekorera den och göra det riktigt bra. Vi vill göra det så pass bra att de vill komma tillbaka till Kristianstad, säger Staffan Johansson.

Hur förbereder ni er med maten? – Det kommer att bli någon typ av buffé. Vi tänker oss att gästerna droppar in efterhand. Vi ska försöka få till den med hjälp av lokala råvaror.

Vilka kändisar som kommer till Södra Kasern, det vet man inte förrän de första deltävlingarna är avgjorda. Det enda som är säkert är att programledaren David Lindgren kommer dyka upp.

Flera andra kändisar har dock tidigare gjort föreställningar i lokalerna, bland andra Robert Wells och Kristianstads egna Elvis – Glenn Wish. En förhoppning finns dock om att en av Melodifestivalens deltagare ska ge extra glans under festen.

– Det vore kul om Kicki Danielsson gick vidare till Andra Chansen, man kan få hoppas att hon kommer hit, säger Staffan Johansson.

Fakta: De tävlande i Melodifestivalen år 2018.  (Låtarnas namn står inom parentes)

3 februari i Karlstad: Sigrid Bernson (Patrick Swayze), John Lundvik (My turn), Renaida (All the feels), Edward Blom (Livet på en pinne), Kikki Danielsson (Osby Tennessee), Kamferdrops (Solen lever kvar hos dig), Benjamin Ingrosso (Dance you off).

10 februari i Göteborg: Samir & Viktor (Shuffla), Ida Redig (Allting som vi sa), Jonas Gardell (Det finns en väg), Margaret (In my cabana), Stiko Per Larsson (Titta vi flyger), Mimi Werner (Songburning), Liamoo (Last breath).

17 februari i Malmö: Martin Almgren (A bitter lullaby), Barbi Escobar (Stark), Moncho (Cuba libre), Jessica Andersson (Party voice), Kalle Moraeus & Orsa Spelmän (Min dröm), Dotter (Cry), Méndez (Everyday).

24 februari i Örnsköldsvik: Emmi Christensson (Icarus), Elias Abbas (Mitt paradis), Felicia Olsson (Break that chain), Rolandz (Fuldans), Olivia Eliasson (Never learn), Felix Sandman (Every single day), Mariette (For you).

3 mars kommer Andra Chansen att avgöras i Kristianstad och den 10 mars arrangeras finalen i Friends Arena i Stockholm.

Relaterade artiklar