Laddar

De sänder radio direkt från Gamlegården

Ett nytt mångfaldsprojekt har dragit igång. P4 Kristianstad kommer sända direkt från Gamlegården.

delningar

Sveriges Radio P4 i Kristianstad gör en ny satsning på mångfald. Därför sänder de från och med i dag radio från stadsdelen Gamlegården. Det är programmet Eftermiddag som kommer att förläggas till biblioteket i Gamlegårdens centrum där lokala personligheter ska få ge sin röst. Programledare är Karin Bengtsson och Gustav Persson.

– Mångfald i medierna sker inte av sig självt. Vi behöver arbeta aktivt för att skapa en bättre mångfald. Hela vår demokrati bygger på att alla har tillgång till information och kan göra sin röst hörd. Det här projektet är uppsökande verksamhet och det är så vi måste jobba om vi ska kunna spegla vårt samhälle och låta alla komma till tals, säger Anna Stenberg, kanalchef.

Programmet kommer att sändas från Gamlegården under totalt fyra måndagar. Det avslutas den 29 januari. Den dagen har också ett stort antal etniska kulturföreningar bjudits in för att berätta om sina verksamheter. Dessutom kommer Sveriges radio att berätta om sitt utbud med program på andra språk en svenska samt på lätt svenska.

– Det är viktigt att vi når ut med information om public service till nya svenskar. Om man kommer från en diktatur kanske man har dåliga erfarenheter av statliga medier. Det är också viktigt att veta att det finns nyheter om Sverige på det egna språket, så att man har en chans att hänga med i samhällsdebatten, säger Anna Maris, programutvecklingschef.

Programmet Eftermiddag i P4 Kristianstad sänds måndag till fredag klockan 15.00-17.35. På följande måndagar är de i Samegården: 8/1, 15/1, 22/1 och 29/1.

Relaterade artiklar