Laddar

De kör gratis rälsbuss till Kristianstad Arena

Här kan du åka gratis med klass till Kristianstad Arena. Det är bara att hoppa på.

delningar

Nu finns det möjlighet att ta en riktigt nostalgiresa till Kristianstad Arena och Melodifestivalen. Det vill säga för den som inte vill ta en promenad eller ta bussen.

Inför den stora musiktävlingen hörde Kristianstad kommun av sig till Museiföreningen Östra Skånes järnvägar. De ville ha ett alternativt transportsätt till och från arenan. För den som vill åka rälsbuss är det därför möjligt att göra det hela gratis, sponsrat att skattebetalarna.

– I morse körde vi melodifestivalens personal och artister. Nu kör vi för både publik och artister, vi står uppskrivna som deras transportmedel. Den här rälsbussen är från mitten av 1950-talet. De gick på de flesta elektrifierade järnvägarna, säger Olof Wilhelmsson.

Cirka 100 personer får plats i rälsbussen som används just nu. Den bakre delen är särskilt fint inredd. Avgångarna är regelbundna under hela dagen.

– Första avgångarna (lördag) kommer att gå klockan 12.00 och sedan kör vi oavbrutet. Det är bara ett upphåll vid 14-tiden för att vi ska få nån mat i oss, säger  Olof Wilhelmsson.

Rälsbussen går mellan Kristianstad station (spåret närmast Barbacka) och Kristianstad Arena.

Relaterade artiklar