Laddar

De köpte fastigheten värd 75 miljoner

Kristianstads dyraste fastighet har sålts. Nu avslöjas det vilka köparna är.

delningar

För bara några veckor sedan såldes bolag Sjöbygden Skog AB som innehåller sju fastigheter med ett utgångspris på 75 miljoner kronor. Flera av dem ligger inom Kristianstads kommun. Säljare är ett bolag inom Eon och marken omfattar totalt 672 hektar skog i nordöstra Skåne, Blekinge och Halland (varav 254 hektar inom Kristianstad).

På torsdagen avslöjades vilka som har köpt de stora fastigheterna och som därmed lade det hösta budet. Köpare är Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad. De beskriver det sonen av deras största affärer någonsin. Den 12 januari kommer de att ta över fastigheterna.

–  Det är väldigt sällan det dyker upp ett sådant här tillfälle där man får möjlighet att förvärva ett aktiebolag som innehåller skog. Dessutom tror vi stenhårt på vårt lokala närområde, och vill gärna kunna investera lokalt när vi har möjlighet till det, säger Niklas Larsson, vd för Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, i ett pressmeddelande.

LRF Konsult är den mäklarfirma som förmedlat affären. Enligt Länsförsäkringar är skogen en långsiktig investering som ger en säker avkastning. De kommer nu att köpa in den kompetens som behövs för att förvalta skogen på ett bra sätt.

– Vi ser det som ett väldigt bra sätt att ta hand om våra kunders pengar på. Vi följer vår hållbarhetspolicy i allt vi gör och kommer att sköta skogen på absolut bästa sätt. Det här är en långsiktig, strategisk investering i en region vi känner väldigt starkt för, säger Göran Trobro, styrelseordförande.

Exakt vad fastigheterna såldes för har Eon och Länsförsäkringar kommit överens om att inte avslöja. De är dock nöja med själva köpet.

– Vi har tillsammans med säljaren kommit överens om att inte offentliggöra det. Men vi känner oss trygga med att ha gjort en god affär. Förvärvet av aktiebolaget har mäklats av LRF Konsult på ett utmärkt sätt och vi är mycket nöjda med samarbetet, säger Göran Trobro.

Relaterade artiklar