Laddar

De köper upp Kristianstadsföretaget

Ett etablerat företag i Kristianstad med 30 anställda kommer nu gå samman med en annan jätte.

delningar

Kristianstadsföretaget Uulas Arkitekter AB (döpt efter Leo Uulas) är sedan decennier tillbaka ett etablerat bolag i staden. De står bland annat bakom omformningen av Kulturkvarteret och har gjort ritningarna till det nya badhotell som ska byggas vid stranden i Åhus. Med cirka 30 anställda är deras vision att vara det mest attraktiva arkitektkontoret i södra Sverige.

Nu kommer de att gå samman med en annan jätte inom arkitektbranschen, nämligen Krook & Tjäder. Tillsammans kommer de att bli 230 anställda inom företaget som i maj kommer byta namn till Krook & Tjäder Uulas arkitekter AB.

– För oss handlar samgåendet med Krook & Tjäder om att kunna utveckla vår verksamhet. Vi växer stadigt och attraherar allt fler spännande projekt och beställare. Att ingå i ett större sammanhang ger oss trygghet att kunna förvalta detta förtroende med ett fortsatt fokus på intressanta projekt. Vi kommer fortsätta vara det lilla kontoret men nu med den stora koncernens resurser i ryggen, säger Jerker Edfast vd på Uulas Arkitekter.

Sammanslagningen mellan de både företaget innebär att Uulas nu både breddar sitt upptagningsområde och sin kompetens. Flera av medarbetarna känner varandra sedan tidigare. Därför var steget inte långt till att inleda ett samtal om att gå samman.

– Vi har god kännedom om företaget och det känns riktigt roligt att de vill bli en del av oss. Vi delar samma värderingar där vi värdesätter varje människas egen förmåga, frihet och eget ansvar, säger Johan von Wachenfeldt koncern-vd på Krook & Tjäder.

Han berättar att branschen ser annorlunda ut nu än för bara tio år sedan. Det ställs ställer högre krav på specialistkunskap, certifieringar och kunskap inom lagar.

–  Samgåendet med Uulas är ett led i vår långsiktiga strategi där vi ser att mängden riktigt stora och komplexa projekt med kort tidplan tenderar att öka. Det utmanar oss som arkitektkontor, säger Johan von Wachenfeldt.

Relaterade artiklar