De köper Intersports lokal i Kristianstad

Här på Härlövs Handelsområde ligger Intersport. - Foto: Arkiv

Bolaget har köpt fastigheter för miljarder det senaste året. Nu tar de över ytterligare en lokal i Kristanstad.

delningar

Svenska Handelsfastigheter har nyligen genomfört ytterligare tre köp av fastigheter, varav en ligger i Kristianstad. Det är ett tilläggsförvärv där de tar över en cirka 1 300 kvadratmeter stor lokal vid Härlövs handelsområde.

Hyresgästen är butiken Intersport, som inte berörs på annat sätt att de får en ny hyresvärd. Ett danskt kommanditbolag är säljare.

Fastighetskoncernen äger sedan tidigare lokaler på minst 20 000 kvadratmeter i Härlöv. Samma bolag står bakom den stora utbyggnad som ska ske på en tomt på baksidan av bland annat Intersport och Lager 157. Det handlar om en stor Coop-butik samt ett flertal andra butiker.

– Vi har flera skarpa diskussioner igång med andra aktörer som vill in på området som kommer att komplettera Coop och befintliga hyresgäster, sade Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig på Svenska Handelsfastigheter, i samband med att de presenterade planerna.

Med de senaste förvärven har Svenska Handelsfastigheter nu 420 000 kvadratmeter uthyrningsbar area i över 60 kommuner. Bara under det senaste året har de köpt fastigheter värda närmare 2,3 miljarder kronor.

– Genom dessa förvärv adderar vi ytterligare livsmedels- och lågprishandel till vår portfölj. I Örnsköldsvik och Kristianstad äger vi sedan tidigare fastigheter vilket underlättar förvaltning och service till våra hyresgäster, säger Jöran Rydberg, affärsutvecklingschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar