Laddar

De hyllar vodkabolagets grundare – tackar alla som hjälpt till

Nästa år kommer The Absolut Company att öppna sitt besökscentrum i Åhus. Där ska grundaren L.O. Smith få en framstående plats. Företaget hyllar nu alla som hjälpt till att fylla i de historiska luckorna.

delningar

I Åhus håller det på att byggas ett nytt besökscentrum som varje år ska locka hundratusentals turister. En byggnad i de centrala delarna ska renoveras och inredas med utställning och eventuellt ska där erbjudas provsmakning av sprit. Nästa år ska de öppna och inför det har vodkabolaget börjat samla på sig historiska fakta.

En av de män som kommer att få en framstående plats i utställningen är grundaren av det företag som senare blev The Absolut Company. Lars Ohlsson Smith heter han, född år  1836 i Kiaby. Han är en entreprenör och riksdagsman som har engagerat många människor. En ny hemsida har skapats för att hylla grundaren och genom den har man uppmanat fler att dela med sig om sina kunskaper av L.O. Smith.

– Gensvaret vi har fått visar på att jordbruks- och livsmedelssektorn har ett stort intresse för och behov av en förgrundsgestalt som L.O. Smith. Det gör oss stolta och glada då hans arv än idag genomsyrar allt vi gör, säger Paula Eriksson, informationsdirektör på The Absolut Company.

Hjälpen från allmänheten har gjort att Absolut nu har lyckats täppa till vissa hål i historien och ge en mer heltäckande bild av grundarens liv. Nu beskrivs hela hans privatliv och karriär.

– Vi vill varmt tacka alla som har engagerat sig och visat intresse för vårt arbete med att kartlägga L.O. Smiths historia, säger Paula Eriksson.

Relaterade artiklar