Laddar

De har Skånes nöjdaste patienter: ”Chockad”

Patienterna på vårdcentralen är mest nöjda i Skåne. ”Det låter som en floskel men jag är faktiskt chockad”, säger ägaren.

delningar

Tryggakliniken i Bromölla. Det är den vårdcentral i Skåne som flest patienter är nöjda med. Den nationella patientenkäten (NPE) för 2017 visar nämligen att 95,6 procent av patienterna på Tryggakliniken är nöjda. Ett resultat som inte bara är bäst i Skåne, utan även tredje bäst i Sverige.

– Helt ärligt har jag knappt kunnat sova. Det låter som en floskel men jag är faktiskt chockad Jag hade inte förutsett detta. Utan jag hade tänkt att när vi växer kommer vi inte kunna behålla positionen som ledande – men det har vi lyckats med, säger ägaren Fredrik Mogren, och fortsätter:

– Det känns jäkligt motiverande för framtiden. Det är en bekräftelse på att det vi tror på uppskattas, så det är många glädjande dimensioner men också utmanande. För det skapar ju ett ha-begär. Vi vill behålla den här kvalitén också. Så det är roligt och på alla sätt utmanande och stimulerande.

Vad är det som gjort att ni har nöjdast patienter i Skåne? – Vi har tagit ett grepp om serviceperspektivet, skulle jag vilja säga. Vi har identifierat att om personalen mår bra så levererar de det kundbemötande som man måste ha i dag. Jag tror att det är det engagemanget som patienterna uppskattar. Vi ser till att vara en samarbetspartner i samhället, kan man nog enkelt uttrycka det.

I höst ställs kliniken inför en ny utmaning. Då öppnar de nämligen upp en andra klinik, på C4 Shopping i Kristianstad. Att fortsätta utveckla arbetsmiljön, behålla den goda kundservicen och fortsatt ha Skånes nöjdaste kunder blir således en utmaning.

– Till Kristianstad börjar vi om. Det blir samma grundtanke men med nya tag. Det gäller att leverera och skapa. Vi har bestämt oss för en ny bok och då ska den skrivas från början.

Genomsnittet för vårdcentraler i Skåne är att 79 procent av patienterna är nöjda. Bland de tio vårdcentraler i regionen med nöjdast patienter återfinns förutom Tryggakliniken även Kristianstadskliniken och Vårdcentralen Vilan.

Relaterade artiklar