Laddar

De fick ta emot Lions Club ljushjärta – så vill de använda stipendiet

Föreningen Vi som förlorat barn tog emot stipendiet "Årets ljushjärta" av Club Lions på tisdagen. Till dem samlas det också in pengar på lilla torg i samband med alla hjärtans dag.

delningar

Det blev strålande solsken när Lions Club genomförde sitt välgörenhetsarrangemang på lilla torg under tisdagen. Ett stort antal marschaller tändes, samtidigt som föreningen samlade in pengar till välgörande ändamål. Allt som skänks denna dag går vidare till föreningen Vi som förlorat barn (VSFB), som år 2012 startade upp en sektion i Kristianstad. – Allt vi får in är en bonus, vi jobbar för att stötta de lokala verksamheterna. Lions är del av samhället, säger Krister Andersson.

Det blev också en stor överraskning för VSFB när de blev utsedda att ta emot årets stipendie på 10 000 kronor. Man har valt ut dem för att de ska kunna fortsätta jobba ideellt med sin verksamhet i Kristianstad. – Det är en förening som arbetar i det tysta, de utstrålar värme och hjälp till sina medmänniskor. För sitt långa engagemang med sin egen sorg hjälper de andra som också har förlorat sina barn, säger Krister Andersson.

En stor del av VSFB:s verksamhet handlar om att ge stöd till föräldrar och andra närstående när ett barn har gått bort. Varje månad träffas de i en samtalsgrupp och har även ett flertal andra aktiviteter tillsammans under året. – Vi startade en lokal sektion efter att jag och Gunilla (Karlsson) träffats i en sorgegrupp. Det är viktigt att hitta någon att prata med som vet hur det känns i hjärtat efter att ha förlorat ett barn. Det är ett behov som växer hela tiden och där allt fler hittar till oss, säger Sofie Rönn Kjellqvist i föreningen Vi som förlorat barn.

Pengarna vill de bland annat använda till att få Randiga Huset till Kristianstad, en organisation som också hjälper till att stötta barn och familjer när någon närstående har gått bort.

Relaterade artiklar