Laddar

De blev årets företagare – här är planerna för framtiden

Årets företag avslöjades och prisades på Kristianstads stora näringslivsgala. Här är berättelsen om familjeföretaget.

delningar

Den 17 april arrangerades näringslivsgalan Guldjubel på Teatern i Kristianstad. Där utsågs entreprenörerna bakom Kjellssons Logistik och Transport (KLT) till Årets företagare. Det prestigefyllda priset delas ut till företagare som har ett stort engagemang och som driver på för att utveckla sitt bolag.

– Det är hedrande. Vi har tidigare jobbat i det tysta och det är kul att få den uppskattningen efter alla års slit, säger Steve Kjelsson, som grundade företaget.

Företagets historia började år 1998, det vill säga för cirka 20 år sedan. Steve Kjellsson ägde då ett åkeri och hade en idé att expandera. Det slutade med att han istället gav sig in i en annan bransch.

– Jag sålde fordonen och köpte den här fastigheten som då var 4 000 kvadratmeter stor. Då var det bara torrlager. Efter det har vi investerat i kyllager och frys, säger Steve Kjellsson.

I dag äger de ett flertal fastigheter som tillsammans har en yta på cirka 30 000 kvadratmeter. Industrifastigheterna är fördelade mellan KLT:s egen logistikverksamhet och uthyrning av lokaler till hyresgäster som bedriver egen verksamhet inom olika branscher och nischer.

De hyr ut lager både för dem som redan har fullt i sina egna lagerlokaler och för företag som vill outsourca lagerverksamheten. Den senaste investeringen invigdes i februari månad. Ett stort fryslager värt 100 miljoner kronor.

– De lade ner fryshuset här i Kristianstad för några år sedan och då började vi att spåna på att bygga ett fryslager. Vi vill kunna erbjuda helheten för våra kunder med både torrlager, kylt och fryst, säger Steve Kjellsson.

– Många som har torrlager vill också ha möjligheten att kunna förvara kylt och fryst. Det är bra för kunderna att kunna samla allt på ett ställe, säger Daniel Kjellsson.

I dag är de tolv anställda, varav tre har rekryterats under det senaste halvåret. Mer personal kan dessutom behövas under den kommande tiden när företaget fortsätter att växa.

– Utan bra medarbetare kommer man ingenstans. Utan dem hade vi inte kommit dit vi är i dag. De är en stor del av framgången, de är ansiktet utåt för oss, säger Daniel Kjellsson.

Hur går det för företaget? – Hittills har det gått väldigt bra. Vi är själva ute mycket i verkligheten och vet hur det fungerar. Det är viktigt med ordning och reda, att ha disciplin. Vi är inte billigast, men vi är bäst, säger Steve Kjellsson.

– Vi har en kvalitet och service och det gör att vi sticker ut i den här branschen. Vi bemöter kunderna på ett bra sätt och tar ett ansvar för vår verksamhet. Vi har aldrig behövt marknadsföra oss, utan det har spridit sig mun till mun, säger Daniel Kjellsson.

Finns det några visioner för framtiden? – Det finns mycket att titta på, inte bara inom fastighetsbranschen. Det är viktigt att inte stagnera, man måste sikta någonstans.

Relaterade artiklar