Laddar

David skrev kärlekslåt – fick tack av Camilla Läckbergs man

David Albin skrev en kärlekslåt inspirerad av Camilla Läckberg och Simon Skölds relation.

delningar

27-åriga David Albin har tidigare bott i Önnestad utanför Kristianstad, men flyttade till Olofström efter att ha fått jobb där på Volvo. Musiken är något som har följt med honom under hela livet. Sedan sju-årsåldern har han spelat gitarr. Sedan dess har musikkarriären fortsatt vid sidan av jobbet.

För ett par veckor sedan lade han upp låten ”Let Us Cry Together” på Youtube, med inspiration av kärleks- och kändisparet Camilla Läckberg och Simon Sköld. De gifte sig i somras i all hemlighet. Han skickade en länk till dem och fick direkt respons.

– Jag fick svar från Simon Sköld. Det känns jättekul att de tyckte om den. Han tyckte att den var härlig och skön. Den är inspirerad av deras relation, men sedan kan man tolka fritt ifall det handlar om dem eller om någon annan. Jag tycker om att göra låtar där man kan sätta in sitt eget liv i musiken, säger David Albin.

Hans stil är till stor del inspirerad av Lars Winnerbäck och Per Gessle. Som ungdom var det ofta Gyllene Tider han lyssnade på. Drömmen är att kunna ägna mer tid åt musiken. Där går det ständigt framåt med mycket positiv respons från lyssnarna.

– Jag har ett par bokade spelningar nu och tidigare har jag varit ute på en del äldreboenden i Kristianstad och spelat. Det är mycket visor som de känner igen. Det är roligt när man får igång den publiken. Musiken jag spelar är mest akustiskt, säger David Albin.

Ett stort steg kommer snart att tas när den nya singeln ”Jag blir Yr” kommer att släppas på Spotify. Dessutom är en skiva på gång. Den som vill höra mer kan gå in på David Albins Youtube-kanal här.

Relaterade artiklar