Laddar

Därför smutskastar de Facebookgruppen Honey & the bees

Här ger de svaret på varför de har kontaktat företag med syfte att smutskasta Facebookgruppen.

delningar

Grundaren av Facebookgruppen Honey & bees, som bor i Kristianstad, har under en lång tid blivit trakasserad av flera tjejer via nätet. Något som vi berättat om i en artikel här. Det är något som har påverkat henne både psykiskt och ekonomisk.

Ett flertal personer har kontaktat de företag som gruppen med 130 000 medlemmar vill ha ett samarbete med. Det har lett till att de valt att bryta samarbetet. Företagen har tagit emot mejl med skärmdumpar på kränkande inlägg från en privat chatt-konversion, som senare har läckt offentligt.

En av dem som uppges vara drivande bakom nät-trakasserierna, ger här sin bild av vad som skett. I ett mejl till 24kristianstad skriver hon om en person som har utsatts för kränkande behandling i en privat chatt. Bilderna från chatten har sedan spridit sig på nätet. Exakt vad den handlar om väljer vi att inte berätta med hänsyn till de berörda.

Det hela har lett till ett mindre uppror från en tjejgrupp, som lägger skulden på Honey & bees. Därför har de skickat mejl till företag som Honey & the bees vill samarbeta med. De kräver nu också att flera av administratörerna lämnar gruppen.

– Lina (Taha) bedriver en av Sveriges största tjejgrupper därav är hon en offentlig person och har ett ansvar med att vara en god förebild och att skapa en trygg atmosfär. Begår man sådana stora fel som de faktiskt gjort så får man också ta konsekvenserna av det med att förlora samarbeten och på så sätt förlora pengar, skriver en av tjejerna till 24kristianstad.

Lina Taha har tidigare bett om ursäkt flera gånger för de inlägg i gruppen som kan ha uppfattats vara kränkande. Sådana ska enligt reglerna rensas bort och ska förekomma i gruppen Honey & bees. Facebookgruppens syfte är att lyfta tjejer och bidra till en social gemenskap.

– Jag förstår att Lina inte vill ge upp sin grupp och aldrig kommer att stänga ner den, men det här är inte första gången som något händer.  Alla tjejerna borde utbilda sig eller ta hjälp och få kunskap om olika ämnen så att detta aldrig någonsin upprepas, skriver en av de tjejer som svar.

Relaterade artiklar