Laddar

Därför blev det stort elavbrott i Kristianstad

På torsdagskvällen drabbades Kristanstad av ett stort elavbrott. Tusentals hushåll blev utan ström. Här är förklaringen till varför.

delningar

Vi 17-tiden på torsdagen drabbades Kristianstad av strömavbrott. Ett av de största på flera år. Elektriciteten försvann i Hammar och i Hammarslund och C4 Energi skickade ut personal för att hitta felet. Det visade sig vara ett kabelfel. Mer exakt vad det berodde på vet man inte i dagsläget.

För att få strömmen tillbaka, kopplade reparatörerna om ledningar via Hedentorps fördelningsstation. Det ledde till att det blev fel även där och att hela södra delen av Kristianstad samt de centrala delarna av staden slogs ut. Som mest var det 3 400 hushåll utan ström vid 19-tiden på torsdagen. De sista kunderna fick strömmen tillbaka vid 23.30-tiden.

Under kvällen gick C4 Energi också ut på Facebook och bad om ursäkt att det dröjt med information till kunderna. De skrev då så här: ”Vi beklagar den bristande kommunikation som varit under kvällens strömavbrott. Rådande semestertider har gjort att kommunikationskedjan brustit denna gång. Vi kommer framöver se över våra rutiner och förbättra dem.”

Till hösten är ambitionen att kommunikationen ska vara bättre, då bland annat en avbrottskarta ska lanseras. Där ska det vara möjligt att följa utvecklingen ifall det blir strömavbrott igen.

För de kunder som blev utan ström kommer det inte att ges någon ersättning. Enligt informationen på C4 energis hemsida betalas det ut först när någon varit utan elektricitet i mer än 12 timmar.

Relaterade artiklar