Laddar

Danshelg väntar i Kristianstad: ”Ska bli fantastiskt”

På Kulturhuset Barbacka kommer dansens dag att firas.

delningar

Dansens dag infaller söndag den 29 april. På Kulturhuset Barbacka kommer det att firas i dagarna två. Såväl den 28 april som den 29 april arrangeras nämligen dansföreställningar.

– Det ska bli fantastiskt. Många ungdomar och barn kommer vara här och få en chans att träffas och lära känna varandra. De kommer få mer kunskap om dans och sen möjlighet att visa upp danserna som har har tränat på under teminen inför publik, säger Jessica Ström, danspedagog på Kulturhuset Barbacka.

Besökarna kommer få avnjuta alla sorters danser under de tre föreställningarna.

– Det är alla våra kurser, de offentliga dansgrupperna. Så det är många danskurser och olika stilar. Nästan alla får en chans att visa sina danser.  Det är allt från hip-hop/street till house, till modern dans och barngrupper. Både individuella danser, solon, och i grupper.

Hur länge har ni tränat inför föreställningarna? – Det har vi nog gjort mer eller mindre hela den här teminen. Under våren.

Avslutningsvis: Hur stort har intresset varit inför föreställningarna? – Det är mycket. Ett stort tryck. Läget just nu vet jag inte, men vi hoppas på slutsålt på alla tre föreställningarna. Lördag är slutsåld, det har jag fått fått info om sen innan. Men det har även varit högt tryck på telefonen till de andra föreställningarna på söndagen. Det är bara ett fåtal kvar, om det inte är slutsålt, säger Jessica Ström på fredagseftermiddagen.

Föreställningar på Kulturhuset Barbacka: 28/4: kl 13:00 29/4: kl 13:00 & 16:00

Relaterade artiklar