Laddar

Dansens dag firas i Kristianstad

Under lördagen infaller dansens dag världen över. I Kristianstad firas det med en danskavalkad.

delningar

Danskavalkaden innebär att flera olika sorters dans kommer möta varandra på Kulturkvarteret, i ett uppträdande som startar klockan 18:00 under lördagskvällen. Proffs och amatörer kommer då bland annat dansa hip-hop, modern dans, balett, linedance, orientalisk dans och barndans.

– Vi har haft det så i ganska många år i Kristianstad. En sorts manifestation över dansen, där vi är tre parter med mycket dans – vi, Folkuniversitetet och C4-gymnasiet – så de kurserna som finns där får en chans att visa upp sig. Det blir en bra blandning plus att vi vill ha det så, då det är roligt att visa att det finns så många olika sorters dans – både för små och stora barn samt en vuxengrupp från Folkuniversitetet, säger Lotta Vinberg Krokbäck, informatör på Kulturhuset Barbacka.

De olika danserna kommer genomföras såväl i större och mindre grupper som duetter och i solo. Bortsett två professionella dansare från Storbritannien respektive Tyskland, som bjuder på varsitt nummer, kommer kvällens deltagare kommer från danskurserna hos de tre arrangörerna Kulturhuset Barbacka, Folkuniversitetets kursverksamhet och C4-gymnasiet. Att arrangemanget då tar plats i Kulturkvarteret är helt enkelt en storleksfråga.

– Vi får inte plats här på Barbacka, då vi inte kan ta in så många. Nu har vi ju slutsålt, och det var likadant förra året. Det är väldigt roligt, så det är 400 platser som är sålda. Sen är där en bra scen, möjlighet till teknik och ljus samt en trevlig foajé. Men det är framförallt för storleken, hade vi haft sån härlig lokal här hade vi såklart varit här.

Dansens dag infaller världen över i dag, 29 april, och ses som en hyllning till dansen och ska introducera fler människor till dansens värld.

 

Relaterade artiklar