Laddar

Dans för killar – populär aktivitet på sportlovet

På sportlovet har det arrangerats kurs i hiphop-dans på Barbacka kulturhuset. Killarna som deltagit har fått lära sig grunderna i allt från locking till breakdance.

delningar

Kulturhuset Barbacka i Kristianstad har ett späckat program under sportlovet. En av aktiviteterna är workshopen i hiphop-dans som arrangeras för killar. Under två dagar denna vecka har deltagarna fått lära sig de olika stilarna med bland annat popping, locking och breakdance. – De får lära sig grunderna med rörelser och steg. Det gäller att vara modig och nyfiken och att verkligen våga, säger Therese Vilhelmsson, en av instruktörerna.

Två av deltagarna är Oliver Szabo, 10 år och Vincent Szabo, 12 år. Under onsdagen fick de hjälp av ledaren Timo Lattu att lära sig de olika rörelserna. Dans är ett intresse som barnen har sedan tidigare. – Jag tycker om att dansa, det är väldigt kul. Jag har gått på en kurs innan på dansskolan. Detta är kul som en hobby, men när jag blir stor vill jag bli ingenjör, säger Vincent Szabo.

De kommande dagarna fortsätter sportlovsaktiviteterna med bland annat teater och skaparverkstad. Det är aktiviteter med fri entré. – Vi försöker hitta på saker, så att det finns något kul för barnen att göra. På loven när de är lediga brukar det komma fler besökare, säger Erna Bolin på Kulturhuset Barbacka.

Relaterade artiklar