Laddar

Dålig koll på premiärmotståndet: ”Stängd box”

I premiären väntar ett motstånd som Kristianstad FC inte haft möjlighet att titta närmare på. ”Det är en stängd box”, säger Serdar Dayat.

delningar

Försäsongen är till ända och i eftermiddag vankas det premiär i Division 1 Södra. För Kristianstad FC startar säsongen med ett Skånederby – då man beger sig till Helsingborg för ett möte med Eskilsminne IF.

– Vi har en bortamatch mot en nykomling. Jag tror alla nykomlingar kommer göra allt för att stanna i Division 1. De har dessutom spelat i Division 1 tidigare. De vet hur det fungerar här, säger KFC-tränaren Serdar Dayat.

Bortsett att Eskilsminne spelat i Division 1 Södra förut, har en tränarduo med fina spelarmeriter och en viss Emil Åberg på topp är dock kunskapen om nykomlingen låg.

– Vi har inte kunnat titta på dem. För schemat har överlappat hela tiden. Då vi var i Turkiet fanns det bara ett tillfälle att se dem, men då kunde vi inte. Av den anledningen tycker jag att första matchen är svår, säger Dayat och lägger kort därpå till:

– Det är en stängd box men kanske är vi också en stängd box för dem. Det kommer bli en fajt mellan två lag som vill ha poäng. De kommer kanske agera lite defensivt i början, vi får se.

Enligt tränaren kommer KFC även få anpassa sig till en något annorlunda plan i premiärmatchen.

– Jag har hört att planerna där inte är som våra. Underlaget är hårdare och mer plastigt. Är det en fördel för dem? Det vet jag inte. Om de har tränat där i många dagar kan det vara det, men jag kan inte säga att det är en fördel för dem eller för oss. Vi får se i morgon.

 

Nykomlingen Eskilsminne IF nådde förra året en andraplats i Division 2 Västra Götaland, via kval knep de sedan en Division 1-plats framför FC Trollhättan.

Eskilsminne IF – Kristianstad FC När: 14:00 Var: Olympiafältet, Helsingborg Läget i KFC: På skadelistan återfinns Jesper Modig och Abdullah Hameed. Dessutom avgörs Paulo Ippolitos medverkan beroende på om domaren godkänner det ansiktsskydd som han behöver använda efter att han brutit näsan. Utöver det missar Juan Mendonca matchen då pappersarbetet från Argentina inte är klart än, medan Bjarni Mark Antonsson flyttat hem till Island.

Relaterade artiklar