Laddar

Då öppnar Arkelstorps nya återvinningscentral

I många år har Arkelstorp haft förmodligen en av Sveriges minsta återvinningscentral.

delningar

En gammal omlastningsyta som gjordes om till återvinningscentral. Alldeles före årskiftet togs det första spadtaget för den nya anläggningen på Energivägen i Arkelstorp och nu står den klar för invigning.

Den nya återvinningscentralen är mycket större än den gamla. Körfältet för personbilar och arbetsfordon har separerats för att det ska bli smidigare och säkrare för besökare att lämna sitt avfall samt för att arbetsmiljön för Renhållnings personal ska bli bättre.

I ett pressmeddelande skriver Renhållningen Kristianstad att stort fokus har lagts på att skapa en anläggning som passar in i miljön och blir en plats dit man gärna vill åka.

– Vi ville skapa Sveriges gulligaste ÅVC och därför har stort fokus lagts på projektering och utformning. Anläggningen ska ha gårdskänsla och smälta in så att den blir en naturlig del av den lokala omgivningen. Något vi hoppas att besökarna och ortsborna kommer att uppskattasäger Johan Karlsvärd, VD på Renhållningen Kristianstad i ett pressmeddelande.

Lördagen den 14 juli klockan 11 - 14 är det dags för invigning av den nya återvinningscentralen. Det kommer att hållas två rund vandringar under dagen, tävlingar i form av tipsrunda samt bjudas på fika.

Relaterade artiklar