Laddar

Då kan bunkerläkaren få permission

Bunkerläkaren drogade och kidnappade en kvinna, för vilket han avtjänar ett åttaårigt fängelsestraff. I Kvällsposten berättas det om hans liv i fängelset – och framkommer när en första permission kan bli aktuell.

delningar

Det var i september 2015 som bunkerläkaren drogade en kvinna i Stockholm och sedan förde henne till sin specialbyggda bunker på gården i Knislinge. I fredags talade kvinnan för första gången ut om dygnen då hon hölls fången i det ljudisolerade rummet, då hon gästade SVT:s Skavlan.

Den före detta läkaren tilldömdes ett åttaårigt fängelsestraff utav hovrätten. Ett straff som han numera avtjänar i bunkern i fängelset i Tidaholm, som innehar den högsta säkerhetsklassen och bland annat även inhyser dubbelmördaren Anders Eklund. I en artikel i Kvällsposten skildras nu läkarens liv i fängelset.

Tidningen uppger att läkaren sedan flytten till Tidaholm uppträtt lugnt och skött sig på fängelset. Annat var det under tiden i häktet, då han inte ska ha velat bära kläderna från Kriminalvården. Just Kriminalvården menar även att läkaren har såväl tvångsmässiga som narcisstiska drag – någonting som slagits fast under en psykologisk utredning. Handlingarna sammanfattas sedan på följande vis: ”Risken för återfall i våldsbrottslighet är klart förhöjd”.

Enligt tidningen kan den före detta läkaren, om det finns ”särskilda skäl”, få sin första permission när en fjärdedel av den tilldömda strafftiden är avtjänad. Någonting som innebär att han kan komma att få en bevakad permission hösten 2017.

Vad gäller regelbundna permissioner kommer de att inträffa som tidigast i december 2018 medan en villkorlig frigivning är aktuell först i januari 2021.

 

Relaterade artiklar