Laddar

Cupäventyret över för Kristianstad FC

Kristianstad FC räckte inte till mot det allsvenska motståndet.

delningar

På onsdagskvällen tog Kristianstad FC emot Halmstads BK i Svenska Cupens andra omgång. Det var ett KFC som under hela den första halvleken hade svårigheter att skapa några farligheter och befann sig i ett 0-2-underläge i halvtidsvilan.

– Första halvlek tar jag på mig. Vi är inte mottagliga för att göra några taktiska grejer, för att störa motståndarna, utan vi blir bara passiva istället, säger Kristianstad FC-tränaren Joakim Persson.

I andra halvlek var det ett mer offensivt balanserat hemmalag, redan i halvtid byttes Emil Åberg in och man gick över till ett tvåmannaanfall. Någonting som också kom att ge utdelning. Efter en hörna slog nämligen Saikou Jawneh till med ett riktigt drömmål – då han i den 53:e matchminuten gjorde 1-2 via en cykelspark.

– Det är bara att applådera. Det är fantastiskt vackert. Det är inte många gånger man får se de målen på en fotbollsplan. Vilket sammanhang det än är så är det bara att applådera de situationerna, säger Arkelstorpssonen tillika HBK-spelaren Jesper Westerberg.

KFC-tränaren menade att målet gav matchen viss dramatik.

– Det får vi nog slänga i turpåsen. Det var vackert, men jag tror nog aldrig han gör om det, säger ”Jocke” Persson och lägger kort därpå till:

– Det var trevligt att den gick in. Det blev ändå lite spänning och vi såg ju på dem att de blev lite skärrade där i en 10-15-minutersperiod efter målet. Det får vi nog erkänna, att det var nog inte ett lag med jättemycket självförtroende. Men tyvärr gav vi bort det och jag tar på mig den skulden, att vi inte reder ut taktiska detaljer.

Istället för ett kvitteringsmål var det istället Halmstads BK som kom att avsluta kvällens målskytte. I den 64:e matchminuten kunde nämligen Nikolai Ahlo säkert lägga in bollen bakom Sixten Mohlin till 3-1.

– Andra halvlek tycker jag absolut vi kan ta med oss. Då bjuder vi upp till dans, går in i dueller och drar till och med på oss nåt gult kort, så man blir nästan chockad ju.

Cupförlusten innebär att det inte blir något nytt gruppspel för KFC:s del, kommande försäsong.

Svenska Cupen omgång 2 Kristianstad FC 1–3 Halmstads BK Mål: 0-1 Höskuldur Gunnlaugsson (19), 0-2 Höskuldur Gunnlaugsson (36), 1-2 Saikou Jawneh (53), 1-3 Nikolai Ahlo (64) Laget: Sixten Mohlin – Saikou Jawneh, Martin Rudolfsson, Oliver Ekroth, Fredrik Widlund – Nahom Girmai Netabay, Albert Ejupi (73. Andres Mansilla), Anton Bloom (46. Emil Åberg), Bjarni Mark Antonsson, Niklas Jönsson (58. André Kamp) – Andreas Grahm Varningar: Albert Ejupi (18), Saikou Jawneh (58), Fredrik Widlund (61) Publik: 652

Relaterade artiklar