Laddar

Coop City dubbelt nominerad – så gick det på dagligvarugalan

Coop City fick två nomineringar till årets dagligvarugala. I går utsågs vinnarna.

delningar

I går hölls den prestigefyllda Dagligvarugalan i Stockholm. Den arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap, där en jury tidigare i år har tagit fram totalt 60 finalister från hela landet. Coop City i Kristianstad var en av dessa, som blev dubbelt nominerade. De hade chansen att vinna priset både som bästa djupfrystavdelning och som årets mejeri.

I går kväll delades priserna ut och då visade det sig att Kristianstadsbutiken föll på målsnöret. Priset till bästa djupfrystavdelning gick istället till Ica maxi i Kalmar. Priset för Årets mejeriavdelning gick till Ica Kvantum i Vellinge. Coop City får nu nöja sig med att de förra året vann pris för årets bästa ostavdelning och att de kan ta revansch på nästa års gala.

Scan som var nominerad till årets kampanj och Ica Maxi Bromölla som var nominerade till årets dryckesbutik blev också utan pris.

Här är de motiveringar som juryn hade inför galan, då Coop City utsågs till en av finalisterna. För kategorin Årets mejeri var den följande: ”Med exponeringar utöver det vanliga, levererar denna mejeriavdelning år efter år! Med kreativitet byggs exponeringar upp, alltid med ett lönsamhetstänk i grunden. En mejeriavdelning som inspirerar, förändrar och påverkar.”

Motiveringen till finalist i kategorin Årets djupfrysavdelning: ”Här är frysavdelningen som ökar försäljningen varje vecka. Efter en större ombyggnad har färdigmat och glass fått kraftiga försäljningslyft på 13 respektive 9 procent. Lyhördhet mot kunderna, smarta sambandsexponeringar och demos med nyheter och trender gör den här butikens djupfrystavdelning till en värdig finalist”.

Relaterade artiklar