Laddar

Caroline Murray Carlsson: ”Blondinbella är en förebild”

Caroline Murray Carlsson är en egenföretagare som under de senaste sju åren har lyckats få sitt företag att växa. Här berättar hon om vad som fick henne att nå framåt.

delningar

24Kristianstad kommer att uppmärksamma och lyfta fram några av Kristianstads starka, framgångsrika kvinnor. DEL 1.

För cirka 20 år sedan startade Caroline Murray Carlsson upp företaget Lustra Utbildning AB och gjorde år 2011 om det till ett aktiebolag. Firman har vuxit under de senaste åren. Allt fler kunder vill gå kurser och lära sig om att bli bättre ledare och mer effektiva i arbetet. Här är några av de egenskaper som gjort att hon lyckats. – Det gäller att vara uthållig, att hitta en väg att fortsätta jobba även när det inte går så lätt. Det är också viktigt att göra det man själv tycker om. Jag har fantastiskt roligt i mitt företag och har kunder som gillar det jag gör. Jag engagerar mig och vill att de ska ha nytta av utbildningarna.

Har du någon förebild? – Blondinbella (Isabella Löwengrip) är en person som jag beundrar. Många avfärdade henne från början som en bimbo bara för att hon var ung, blond och tjej. Men hon har verkligen bevisat att hon är en fantastisk entreprenör. Hon har stor kreativitet och en öppenhet, då hon bland annat berättat om sin diagnos med ADHD. – Jeff Walker är en annan person som jag ser upp till. Han har byggt upp ett företag inom e-postmarknadsföring och har lyckats att skapa personliga relationer med kunderna. Han kommer med många framgångstips.

Vad vill du förbättra när det handlar om jämställdhet? – Lönen är en del som fortfarande är ojämn mellan män och kvinnor. Företag skulle tjäna på att satsa mer på jämställdhet, att få in kvinnor på ledande positioner och ge lika löner. Dit har vi inte kommit ännu.

Relaterade artiklar