C4 Shoppings rondelltorn till salu på fastighetssajt

Tornet till höger är det till salu. Foto: Henrik Nordell samt Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Rondelltornet gjort av pepparkaka är nu till salu. Pengarna går till välgörande ändamål.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har personalen byggt ett pepparkakshus i form av rondelltornet vid den nya handelsplatsen i Hammar. Det ska nu säljas genom en auktion där intäkterna går till Jontefonden.

– På vårt företag brukar vi ha pepparkaksbak och skänka till välgörenhet, som ett julpyssel. Vi ville göra något lokalt förankrat och gav på oss den tunga uppgiften att göra tornet vid C4 Shopping. Vi har kämpat väl och hoppas nu att någon vill ha något unikt och skänka till välgörenhet, Gunn Högberg, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Syftet med stiftelsen Jontefonden är att sätta guldkant på tillvaron för barn eller unga som väntar på eller genomför en organtransplantation. Den är döpt efter Jonathan Ivarsson från Ytterby som skulle fylla 15 år. Hans liv gick inte att rädda i väntan på en organdonation.

mäklarfirmans hemsida beskrivs skapelsen med orden: "kreativ byggnad med väldoftande ekologisk pepparkaksdeg, Avbilden av en mycket uppskattad byggnad i Kristianstads nya shopping center".

Byggnaden beskrivs ha en något dragig konstruktion, med rejäla fogar. Den omgärdas av glada tomtar och gnistrande snötäcke. Fasaden skiftar i flera olika färger.

Hur går man tillväga för att lägga ett bud?

– Man gör en intresseanmälan där man mejlar till mig att vilja bli budgivare. Sedan fungerar det som vid ett vanligt budgivning till ett hus, säger Gunn Högberg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar