Laddar

C4 Shopping är ett av de hetaste byggprojekten

Landets hetaste byggprojekt 2017 är rangordnade. På Sverige Byggers lista tar C4 Shopping plats. ”Det är ett stort intresse”, säger C4 Shopping AB:s VD Per Persson.

delningar

På Sverige Bygger kan man följa byggprojekt runt om i landet. Genom att gå igenom sin databas har sajten nu slagit fast vilka projekt som är landets hetaste.

Det är genom att se antal punktbevakningar som användare på sajten gjort av respektive projekt, som de har kunnat fastslå vilka som är hetast. Byggprojektet med flest antal punktbevakningar är sonika hetast, enligt sajten.

Bland de planerade och påbörjade byggena är det Forsåkersområdet i Mölndal som är hetast i Sverige, men även Kristianstad har en representant. Det då C4 Shopping finns med på listan över de hetaste projekten i södra Sverige.

– Det är ju alltid trevligt att uppmärksammas, säger Per Persson som är VD för C4 Shopping AB.

C4 Shopping må inte ta sig in på topplistan över hela Sverige men vad gäller byggprojekten i Skåne län placerar sig det nya handelsområdet på en femteplats.

– Det är ju ett stort handelsområde och det är många som har följt det i många år. Man vill veta var man befinner sig och det är ett stort intresse. Jag gissar att byggbolagen vet att C4 Shopping håller på att byggas och att produktionen pågår för fullt. Vi färdigställer ju vår första byggnad 2017 och köpcentrumet 2018. Så vi är mitt i en byggarbetsplats, så det är väl förståeligt att byggföretagen är intresserade.

Den nya handelsområdet kommer totalt omfatta 70 000 kvadratmeter, med slutmålet att ha mer än 100 butiker i handelsområdet.

De hetaste byggprojekten i Skåne län: 1. ESS-anläggning, etapp 2 i Odarslöv, Lund. 2. Helsingborgs lasarett i Helsingborg. 3. Ångfärjan i Helsingborg. 4. Nya sjukhusområdet NSM , byggnad 35 och 36, SUS i Malmö. 5. C4 Shopping i Kristianstad. 6. Bara Söder i Bara. 7. Inspi Health Campus i Malmö. 8. kv Gäddan, Östra kvarteret i Malmö. 9. Hotel Planetstaden i Lund. 10. Posthornet 1, etapp 1 i Lund.

Relaterade artiklar