Butikskedjan görs om med nytt koncept

Harald Nyborg i Kristianstad. - Foto: Henrik Nordell

Det är nu klart att Harald Nyborg får nytt namn och koncept, efter att Bolist tar över som ägare.

delningar

Det har varit snabba turer kring den danska lågpriskedjan Harald Nyborg, som har butik på Härlöv handelsområde i Kristanstad. Redan under sommaren kom en indikation på att företaget gick dåligt ekonomiskt. Resultatet under år 2017 landade på minus 41 miljoner kronor för koncernen.

Den 3 december kom beskedet att tio av de elva butikerna i Sverige skulle läggas ner. Ägarna till den danska lågpriskedjan ville istället fokusera e-handeln och syskonkedjan Jem & Fix.

Dagen efter avslöjades det att Bolist hade för avsikt att ta över nio av butikerna. Kristianstadsaffären är en av dessa. Nu ska den göras om till ett helt nytt koncept.

Den 1 mars 2019 kommer Bolist att ta över den nio butikerna med cirka 100 personer anställda. De ska då profileras om till Järnia Outlet. Konceptet är ett resultat av den pågående trenden med lågpris och outlets och ska locka en prismedveten kund som söker kvalitet till ett lågt pris inom områdena fynda, fixa, hem och familj.

– En härlig utmaning och möjlighet för oss att driva egna butiker. Målet med en Järnia Outlet är att locka både kvinnor och män att komma till våra butiker varje dag. Konceptet ska driva två typer av destinationer, dels ett outlet sortiment som ska ha upp till 70 procents rabatt och dels ett bassortiment inom järn, hus och hem, säger Tomas Fritzon, vd för Bolist AB.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar