Laddar

Butiken i gallerian lägger ner efter konkurs

Efter ett och ett halvt år i Galleria Boulevard kommer nu Team Sportia att lägga ner sin butik. De meddelande under onsdagen att företaget i Kristianstad har försatts i konkurs.

delningar

I oktober år 2015 nyöppnade Team Sportia sin butik i Galleria Boulevard i centrala Kristanstad. Den kända sportkedjan hade inrett de 800 kvadratmeter stora lokalerna där Clas Ohlssons tidigare höll till, på gallerians andra våning. Invigningen skedde bara några månader efter att gallerians andra etapp hade blivit helt färdigbyggd. Förhoppningarna var goda.

– Team Sportia har funnits här tidigare och det är många i trakten som verkligen har saknat varumärket och nu ser fram emot att vi ska öppna på nytt. Vi har exempelvis över 19 000 Sportklubben-medlemmar i Kristianstad med omnejd, så vårt koncept är redan starkt förankrat här, sade butiksägare och franchisetagaren Henrik Svenstam inför nyöppningen.

På onsdagen meddelade butiken via en lapp på dörrarna att företaget har försatts i konkurs. Gallerdörrarna har fällts ner och butiken har stängt. På Team Sportia säljer de allt från kläder till skor och utrustning för sport och fritid. Nu ser det ut som att kedjan kommer att försvinna från Kristianstad.

– Det är beklagligt att butiken måste stänga. Vi har varit med och stöttat franchisetagaren under en lång tid, men till slut kommer franchisetagaren till en punkt då de måste ta ett beslut, säger Jan-Anders Haag, etableringsansvarig på Team Sportia.

Vad beror konkursen på? – Det är en tuff konkurrenssituation i vår bransch och omsättningen i den här butiken har inte nått upp till en tillräcklig nivå. Det ligger en del tomma lokaler på andra plan och har inte varit det kundflödet vi hoppades på, säger Jan-Anders Haag.

Finns det någon tanke om att starta en annan Team Sportia-butik i Kristianstad? – Det är för tidigt att säga, nu har vi fokus på denna butiken. Om det ges rätt förutsättningar är det möjligt.

24kristianstad.se har sökt franchisetagaren och butiksägaren Henrik Svenstam för en kommentar. Vad som nu sker med de anställda är oklart.

Relaterade artiklar