Laddar

Butiken i centrum miljonsatsar: ”Viktigt att finnas i stan”

Flera miljoner kronor satsas när butiken ska bygga ut i centrala Kristianstad.

delningar

I samband med att den första delen av Galleria Boulevard invigdes i oktober år 2013 flyttade Coop City in i köpcentrat. Sedan dess har de vunnit pris bland annat för att ha Sveriges bästa ostdisk. Efter fyra år kommer de nu att göra en storsatsning som innebär att butiken byggs ut med ytterligare 150 kvadratmeter.

– Vi kommer att kunna satsa mer på kolonialvaror och det blir luftigare i butiken när man ska handla eller betala. När Coop City flyttade in så var butiken anpassad för att det skulle finnas 70 butiker i gallerian. Nu finns det bara ett 20-tal och då kan vi anpassa oss efter det, säger Per-Ola Färdig, driftschef för Coop Blekinge, Kristianstad och Mellansverige.

Den posthantering som Coop ansvarar för kommer att flytta till andra våningen, där det finns mer utrymme. Om bara ett par veckor ska de ha flyttat till en lokal intill restaurangen Le Croissant.

– Jämfört med för några år sedan har E-handeln ökat och det betyder att vi tar emot många fler paket. Det tar enormt mycket plats, men nu får vi en större yta för posten, säger Per-Ola Färdig.

Elektriker och installatörer av ventilation ska redan vara på plats på Coop City. Arbetet på kommer att vara klart till påsk. Det är en stor investering. Kostnaden uppgår till mellan 5-6 miljoner kronor.

– Vi räknar på att få tillbaka investeringen, med ett ökad flöde och en ökad omsättning, säger Per-Ola Färdig.

Varför är det viktigt för Coop att ha en butik i centrum? – En stadskärna behöver ha ett utbud med olika typer av butiken. För de som bor centralt måste man också ha en livsmedelsbutik att handla på. Annars måste man ta sig till något område utanför, säger Per-Ola Färdig.

Relaterade artiklar