Laddar

Butik i Kristianstad har gått i konkurs

Företaget har försatts i konkurs efter ett beslut i tingsrätten. Så stora är skulderna:

delningar

För fyra år sedan startades inredningsföretaget i Kristianstad, med visionen att sälja inredningsprodukter via nätet och tillverka högkvalitativa sängar på beställning. Via hemsidan säljs det allt från belysning till möbler och textiler. Där beskriver de också hur de hantverksmässigt gör sängar.

Entreprenörerna byggde upp ett lager, men ekonomiskt har det inte varit någon framgång. Bokslutet för år 2016 visar att aktiebolaget har haft en omsättning på cirka två miljoner kronor. Vinsten uppgick dock endast till blyga 15 000 kronor.

Nu har ägarna beslutat sig för att ansöka om konkurs i Kristianstads tingsrätt. Beslutet kom under måndagen och man har utsett en förvaltare. I ägarnas ansökan framgår det att bolaget har skulder på cirka 200 000 kronor. De har dock ett lager som beräknas vara värt cirka 150 000 kronor.

– Det finns lite olika alternativ till hur man ska gå vidare. Det kan vara så att man tar kontakt med någon som är intresserad av att ta över. Den krassa verkligheten är att vi måste få in så mycket pengar som möjligt, säger Mikael Engström på Kristianstads Advokatbyrå.

Förutom de två som drivit online-butiken, påverkas ytterligare en anställd person av konkursen. Det framgår av konkursansökan. Nu blir det mest troligen auktion på firman, där den som lägger högst bud på verksamheten kan ta över lager och inventarier. Ett annat alternativ är utförsäljning.

Relaterade artiklar