Bron över Härlövsängaleden öppnad – fågelentusiasten: "Fantastiskt"

Evert Valfridsson och Karin Magntorn vid Linnérundan. Foto: Åsa Pearce.

Fågelskådaren Evert Valfridsson har gått längs Linnérundan inte mindre än 300 gånger.

delningar

När bron över Härlövsängaleden nu är så gott som klar och den hade inte blivit av om det inte vore för fågelskådaren Evert Valfridssons medborgarförslag. Ända sedan 2004 har han under varje årstid gått längs den sex kilometer långa Linnérundan.

– Everts vandringar betyder väldigt mycket för oss i Vattenriket. Du är en riktig inspiratör och entusiastisk folkbildare, säger naturumföreståndare Karin Magntorn, till honom när de träffas, uppger Vattenrikets blogg.

Under den gångna helgen gick Evert Linnérundan för trehundrade gången i ordningen. Oftast brukar rundan ta mellan tre timmar till fem timmar, men det varierar beroende på hur mycket det finns att titta på längs vägen.

– Just nu är det mycket vadarfåglar som storspovar och mindre strandpipare, säger Evert Valfridsson.

Vanligtvis brukar Evert få sällskap av mellan 5 till 15 naturintresserade under sina vandringar. Ett minne som etsat sig fast hos Evert är från 2011 då de hade ställt sig Härlövsborgstornet.

– Plötsligt fick vi se hur pilgrimsfalksparet som häckade på Vattentornet badade och plaskade i ena åfåran. Det var det häftigaste jag sett, säger han.

Den nya bron invigs den 22 maj som också är stadens födelsedag samt den biologiska mångfaldsdagen.

– Den är fantastisk! Nu kan man passera säkert över vägen och får se saker som man inte sett tidigare, säger Evert Valfridsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.