Laddar

Bromöllasonen byter allsvenskan mot superettan

Ifö Bromölla-produkten Viktor Götesson lämnar Elfsborg. Anfallaren lånas nämligen ut till superettan–klubben Falkenbergs FF. ”Det verkar vara en familjär klubb med hög målsättning”, säger Götesson till Falkenbergs hemsida.

delningar

Viktor Götesson, med Ifö Bromölla IF som moderklubb, fick knapert med speltid i allsvenska IF Elfsborg den gångna säsongen. 21–åringen fick nöja sig med blott tre inhopp och nu står det klart att anfallaren tar ett klev ner i seriepyramiden. Under söndagseftermiddagen blev det nämligen officiellt att superettan–klubben Falkenbergs FF lånar in Götesson över den kommande säsongen.

– Jag är väldigt positiv till att komma till Falkenberg och spela. Jag har träffat klubben och kollat in arenan och fått bra intryck. Det verkar vara en familjär klubb med hög målsättning. Klubben siktar på att vara med i toppen, säger Götesson till Falkenbergs hemsida.

Den Bromölla–bördige anfallaren har varit en vass målskytt i Elfsborgs U21–lag och hoppas nu kunna fortsätta på den inslagna vägen i Falkenberg.

– Jag siktar på att vinna skytteligan i superettan.

På sin officiella webbplats meddelar Elfsborg att Götesson i samband med utlåningen även förlängt sitt kontrakt med Borås–klubben, någonting som innebär att han är bunden till klubben över säsongen 2018.

Relaterade artiklar