Laddar

Brödernas målsuccé – gjorde åtta baljor

Ett brödrapar återfanns gång på gång i målprotokollet, då Gärds Köpinge IF körde över Östra Sönnarslövs IF. När slutsignalen ljöd hade bröderna Knutsson noterats för åtta mål. ”Det får man väl vara nöjd med, efter uppehållet”, säger storebror Tobias.

delningar

I helgen rullade lokalfotbollen åter igång. För Gärds Köpinge IF blev det en minst sagt angenäm återstart i den nordöstra sjuan, då man besegrade Östra Sönnarslövs IF med förkrossande 10-1.

– Allt gick bra. Vi gick igenom det mycket på träningen – att vi skulle ha glädje, attityd och inställning. Vi hade det i tanken, att ha så mycket glädje som möjligt. Så det bara flöt på. Vi var glada på plan och hade kul. Då kom det bara, säger Gärds Köpinge-spelaren Tobias Knutsson.

Utav de tio målen Gärds Köpinge mäktade med stod Tobias Knutsson, 22, för tre stycken. Någonting som dock inte räckte för att vara bäst i familjen, då lillebror Dennis, 19, gjorde fem.

– Det bara slog till. Det var gött. Jag hade alltså bara gjort en balja i serien innan. Men det gick bra som fan. Det var på tiden. Jag har mest gjort assister annars. Det har varit så hela serien men det räknas tyvärr inte sjuan, säger Dennis Knutsson.

Vad var det som gjorde att det gick så bra? – Jag vet inte. Det kändes som en bra dag helt enkelt. Det rullade på för alla i laget, inklusive mig själv. Så det var väldigt trevligt. Det har rullat på för Köpinge i de senaste matcherna, så det är härligt. Vi har ju spelat mot bland annat Yngsjö nu, i B-svängen. Då blev det 4-4 i går och jag gjorde tre baljor. Så det går bra nu.

Trots att Dennis Knutsson stod för fem mål mot Östra Sönnarslöv utgick han som så många gånger förr från en ytterposition på mittfältet. Storebror Tobias huserar i sin tur på anfallet, och slåss i toppen av skytteligan. Att de mäktade med sammanlagt åtta mål är de såklart nöjda med.

– Vi brukar hitta varandra rätt så bra, då vi känner varandra så jävla bra. Vi vet oftast vad vi tänker göra, förklarar Tobias.

Segern mot Östra Sönnarslöv innebar att Gärds Köpinge kravlade sig upp på kvalplats. Det är även just kval som är målsättningen för det unga laget, dit Tobias i år återvände från Vittskövle IF medan Dennis i sin tur för ett drygt år sedan anslöt från Åhus Horna BK.

– Vi ska ha en kvalplats. Det är min ambition. Det finns inget annat för tillfället. Förhoppningsvis blir det så, om vi ligger i som i senaste fyra matcherna, säger Dennis, medan Tobias fyller i:

– Målet är väl att vi ska kvala i alla fall. Det är verkligen målet alltså. Vi vill ju komma upp i sexan.

Division 7 Nordöstra rullar vidare till helgen, där det för Gärds Köpinges del är Treby IF hemma som är nästa uppgift. Det återstår att se om bröderna Knutsson kan vara lika lyckosamma när tabelltrean på fredag gästar Gärds Köpinge IP.

Relaterade artiklar