Laddar

Bråk under hemgång från krog – polis fick ingripa

Efter händelsen åtalades en man i 35-årsåldern, misstänkt för misshandel och våldsamt motstånd.

delningar

Det var en 2 december som en Kristianstadsbo var i Karlshamn och på väg hem från krogen med två vänner. En bil ska då ha kommit körande på samma väg. Föraren tyckte att sällskapet stod i vägen för deras färd och varvade därför motorn.

Då uppstod en konflikt mellan mannen och föraren, samt en av passagerarna i bilen. Enligt föraren och passageraren ska mannen ha gett sig på dem. Men historierna går i sär och enligt tingsrätten verkar de inblandades uppgifter ha förändrats övertid och är osammanhängade.

Enligt Blekinge tingsrätt finns stora möjligheter att saker har blandats ihop, missuppfattats och missförståtts. Därför ogillar de två åtalen för misshandel.

I samband med att konflikten har uppstått mellan parterna anländer en polispatrull till platsen. Den åtalade mannen uppträdde då hotfullt och våldsamt mot poliserna när de försökte kontrollera honom. Bland annat krängde han med kroppen för att hindra ingripandet.

Enligt tingsrätten framstår polisernas beskrivningar som trovärdiga. Därför är det ställt utom rimligt tvivel att mannen gjort sig skyldig till våldsamt motstånd. Påföljden för Kristianstadsbon blir 50 dagsböter.

 

Relaterade artiklar