Laddar

Bottenlagets sågning av IFK: ”De håller inte samma tempo”

Ricohspelaren skickade en riktig passning till IFK Kristianstad.

delningar

IFK Kristianstad kom till spel mot Ricoh med fyra raka förluster – men det blev inte en femte. IFK inledde matchen piggt och ledde med ett par bollar efter endast några minuter, men hemmalaget kom tillbaka. Då skickade Ricohspelaren Pavle Karacic en riktig passning till IFK Kristianstad i pausen.

– Första minuterna var bedrövliga från vår sida. Vi fick inte stopp på dem. Men efter tio minuter så dippar de lite och då jämnar det ut sig, sa Karacic till C More innan han fortsatte:

– Jag tror att deras tuffa schema och deras mentala position gör att de tappar efter första tio. De håller inte samma temp och de springer inte lika långt. Det gör att vi kan komma in i matchen.

Men Pavle Karacic fick sannerligen äta upp sina ord. Efter paus var det nämligen bara ett lag på planen i Solnahallen. IFK Kristianstad öste på – och vann till slut med 26–20.

– Vi började matchen väldigt bra och Kappelin är väldigt bra i mål. Vi drog ifrån lite innan paus och sedan fortsatte vi. Jag tror att det är vår bredd som avgör, sa IFK:s Mario Lipovac till C More efter slutsignalen.

Tack vare segern leder nu IFK Kristianstad Handbollsligan på nytt.

 

Handbollsligan Ricoh HK–IFK Kristianstad 20–26 (13–15) Målen: Stig Tore Moen Nilsen 6, Mario Lipovac 4, Olafur Gudmundsson 4, Viktor Hallén 4, Helge Freiman 3, Arnar Freyr Arnarsson 2, Gunnar Steinn Jonsson, Johannes Larsson, Tim Sörensen.

Relaterade artiklar