Laddar

Bottenlagen väntar – en chans att bygga upp självförtroendet

När lagen längst ner i tabellen står på schemat ser Christopher Lindholm en möjlighet att bygga upp KIK:s självförtroende, inför kommande toppmöten. ”Vi vill få bra matcher i ryggen”, säger han.

delningar

Efter segern i Skånederbyt mot Helsingborgs HC i onsdags beger sig Kristianstads IK under lördagen till Västergötland, för ett möte med nästjumbon Grästorps IK. Att spelet hackade mot Helsingborg tror KIK-forwarden Christopher Lindholm, 32, gav laget en läxa – då han menar att formen trots allt är bra i laget.

– Jag tycker den är bra ändå. Vi tränar bra och sådär. Men jag vet inte… Vi har inte fått ut det matcherna på riktigt, som här nu de senast mot Helsingborg. Men jag tror det är lite mer inställning än formmässigt. Formen är bra på de flesta. Så där finns ingenting att skylla på, utan det är mer inställning i så fall.

I det senaste mötet med Grästorp skrällde gästerna till en början och gick upp till 2-0. Trots det blev det inte någon större match, utan istället kunde KIK vinna med komfortabla 7-2. I kväll förväntar sig Christopher Lindholm dock att Grästorp kan komma att stå upp bättre.

– Jag vet att de har ett par skickliga killar som vi får ha ett öga på. Men jag fick ingen ordentlig uppfattning sist, när vi mötte dem hemma. De var lite slätstrukna. Men jag vet inte hur de är hemma och tror ändå det blir en tuff match. De är säkert betydligt bättre på hemmaplan än de visade sist på bortaplan.

Mot ett Grästorp med blott sju inspelade poäng på säsongens första 13 matcher vore förstås ett poängtapp av KIK en skräll av modellen större. För närvarande är Kristianstad inne i en gynnsam spelperiod. Inom loppet av en vecka ska tre av de fyra bottenlagen – Helsingborg, Grästorp och HA74 Sävsjö – hinna av att avverkas. En möjlighet att bygga upp sig inför toppmötena som stundar därefter.

– Det gäller att spela bra mot dem för sen möter vi topplagen – Vimmerby, Nybro och Kallinge. Det gäller att vi håller igång och får bra matcher i benen, som vi kan ta med oss in när vi får lite bättre motstånd framöver. Att bygga en boost, ett självförtroende och få försvar och anfall att stämma. Vi vill få bra matcher i ryggen till matchen mot Vimmerby här framöver, avslutar Lindholm.

Matchen mellan Grästorps IK-Kristianstads IK drar igång klockan 16:00 på lördagseftermiddagen.

Relaterade artiklar