Laddar

Bomben: Nyckelspelare lämnar KFC – dagen före seriepremiär

Därför flyttar han hem: "Det känns otroligt jobbigt"

delningar

Isländske Bjarni Mark Antonsson kom till Kristianstad inför säsongen 2016 och lyckades provspela sig till ett kontrakt med Kristianstad FC.

Sedan dess har han varit en stabil kugge i laget och är en av få spelare som stannade kvar i KFC efter turbulensen de senaste månaderna.

Men nu – dagen före seriepremiären – står det klart att 22-åringen lämnar Kristianstad FC och flyttar hem till Island.

Beslutet kom som en blixt från klar himmel för klubben.

– Det är av privata skäl. Jag har verkligen sett fram emot den här säsongen och det känns otroligt jobbigt att lämna Kristianstad, säger Bjarni Mark Antonsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det känns jobbigare än när jag lämnade Island för två år sedan. Jag har haft två otroligt bra och lärorika år i KFC. Jag har lärt mig ett nytt språk, träffat nya människor och fått umgås mycket med min syster och hennes man Olafur (Gudmundsson, lagkapten i IFK Kristianstad). Det har varit helt fantastiskt kul.

På frågan om varför han har valt att flytta tillbaka berättar han att det är privata anledningar som ligger bakom:

– Min flickvän har inte lyckats få jobb här. Det är inte lätt när man inte kan språket och vi läser båda på distans i Island, så nu flyttar vi till orten där skolan ligger och jag kommer att fortsätta kunna spela fotboll, säger Bjarni.

Nästa klubbadress blir isländska KA som huserar i den inhemska högstaligan.

Kristianstad FC:s tränare Serdar Dayat accepterar spelarens beslut:

– Bjarni är en spelare som alltid gav 100 procent och gjorde alltid sitt bästa. Men jag förstår hans beslut, säger Serdar.

KFC möter Eskilsminne på bortaplan i morgon i söderettans seriepremiär.

Relaterade artiklar