Laddar

Bolaget om nya satsningen i Härlöv: ”Har kontakt med butiker”

Ett flertal butiker har visat intresse av att antingen öppna nytt eller omplacera sig, när handelsområdet i Härlöv ska utvecklas. Det avslöjas affärsområdeschefen Staffan Unge.

delningar

Svenska Handelsfastigheter köpte fem fastigheter i handelsområdet Härlöv, Kristianstad, i somras.  De äger bland annat de byggnader där Rusta, Jysk, Granngården och Sportringen outlet finns. Nu har de stora planer på att bygga ut med nya butiker, restauranger, livsmedelsaffärer och parkering.

– Kristianstad har ett stort upptagningsområde och i handelsområdet finns det ett behov av större utbud, med en bra kvalitet. Vi har kontakt både nya butiker som vill etablera sig och butiker som vill ha en omlokalisering. In till området kommer det att byggas en helt ny infart med en matstråk där vi tänkt ha plats för flera restauranger, säger affärsområdeschefen Staffan Unge.

Den 25 januari ska politikerna i Kristianstad ta ett beslut om att starta en detaljplanering för området. Det vill säga den stora gräsplätt som i dag står tom bakom den fastighet där bland annat Sova och Intersport inryms. Det bolaget vill ändra på är att göra det tillåtet med fastigheter som säljer livsmedel på platsen. Den processen kommer ta cirka 12 månader och först därefter kan man söka bygglov. – Sällanköpshandel får man däremot ha redan nu. Om man hittar en sådan intressent så skulle vi kunna börja bygga redan i år, säger Staffan Unge.

Är detta en stor investering för er? – Det är det absolut. Vi tror på att utveckla området och har också hyresgäster som vill att vi ska bygga åt dem. Namnen på dem kan jag inte avslöja innan vi har skrivit på kontraktet, säger Staffan Unge.

Etableringen av det nya området beräknas ske år 2018. Fastighetsbolaget Svenska Handelsfastigheter ägs av bland andra Fjärde AP-fonden och Kåpan Pensioner. – Vi bygger för att äga och förvalta, inte för att sälja, säger Staffan Unge.