Laddar

Bjärnumstjej tävlar i Gladiatorerna

På lördag är det dags. Då kliver Bjärnumstjejen Erika Martinsson, 23, in i Gladiatorerna. ”Allting har varit superskoj från början till slut”, säger hon.

delningar

På fotbollsplanen har Erika Martinsson, 23, redan gjort avtryck under flera års tid. Först som allsvensk i Vittsjö GIK och sedan i division 1-klubben Glimåkra IF. På lördag kväll är det dock inte på fotbollsplanen vi kommer skymta henne – utan i TV4:s Gladiatorerna.

Det började dock 2015 – då Erika Martinsson sökte in till programmet på skoj. På den sista ansökningsdagen skickade hon iväg en ansökan och fick beskedet att hon skulle komma upp på de inledande träningarna i Stockholm. Väl där tog dock äventyret slut den gången.

– Därefter kände jag: ”okej, då kör jag på nästa år”. Fullt ut och tränar inför det. Då gjorde jag det och sen gick det hela vägen. Det är väl blandningen av att det varit ett mål framåt och att det varit en barndomsdröm sen jag var liten, så därför jag sökte från första början, förklarar Erika Martinsson.

Efter att testerna klarats av i september väntade flera veckors väntan, innan det stod klart att hon var antagen till det förberedande träningslägret. Därefter följde ytterligare väntan – innan hon fick beskedet att hon är en av utmanarna under den pågående säsongen. Väl i november spelades så programmet in, och Erika kunde till slut berätta för människor i sin närhet om den kommande medverkan i programmet.

– Först och främst trodde jag att jag skulle vara mer nervös. Men man har så mycket fokus på allt runtomkring, med publiken, tagning, intervjuer och sen gör man grenen i några sekunder innan man går av igen, säger Erika och fortsätter fundersamt:

– Nu i efterhand önskar jag att man fick njuta lite mera. Det kändes lite overkligt på kvällen. Allting har varit superskoj från början till slut. Hela resan. Det jobbiga under inspelningen var ladda inför en gren, adrenalinet triggar igång och sen fick man vänta och tagga igång igen. Det var mest mentalt jobbigt, inte så mycket fysiskt. Utan mycket i huvudet att tagga igång, vila, tagga igång. Efter 4–5 timmar var man ganska slut i huvudet, Överlag har det verkligen varit en jätterolig upplevelse.

Hur förberedde du dig? – Jag har kört på som vanligt. Jag tränar två gånger per dag varje vecka med en vilodag. Så jag körde fotbollen som vanligt. Sen på morgnarna gör jag alltid gymmet. Som komplement till fotbollen har jag kört crossfit i snart två år, för att få styrkan i överkroppen. Det har varit en blandning av all sorts träning egentligen, säger Erika och lägger sedan till att det trots allt varit lite ”extra” träning sedan hon bestämde sig för att komma med i årets upplaga.

Vad har du fått för respons på ditt deltagande? – Det har bara varit positivt. Det har varit lite som en morot, att bevisa för folk att kan man så ska man. Bara man har målet i sikte så kan man klara det. Bara man har rätt fokus och psyke. Sen har det varit roligt att motbevisa folk som trott att man inte haft en chans, att man inte skulle komma med. Så det har varit lite ”in your face” på folk som inte trodde på det i början.

Hur ska det bli att se sig själv på tv? – Ja… Lite obehagligt. Lite obekväm är jag faktiskt. Jag gillar att ha kontroll på saker. Och detta har jag inte riktigt kontroll på – vad jag har sagt och vad har gjort. Man får lite blackout när man är inne i det, så jag kan inte komma ihåg vad jag sagt eller gjort. Det får bli som det blir. Jag är den som bjuder på mig själv, så jag kan ta det. Det är roligt men lite smått obehagligt.

Med facit i hand, hur nöjd är du över att du ställde upp? – Jättenöjd. Jag är så stolt över att jag för ett år sedan bestämde mig att jag skulle komma dit jag kom. Så jag är absolut nöjd med mig själv, men sen vill man alltid mer. Jag är mycket mer sugen på att göra mer saker nu. Men vet jag inte, jag kanske får söka som Gladiator nästa år, säger Erika med ett skratt innan hon lägger till:

– Nej, men man får lite mersmak av det.