I samarbete med annonsör

Billiga resor till storstäder - testa dessa 4 resmål

delningar

Det ger alltid förnyad energi, intressanta upplevelser och härliga minnen när man reser. Och om det gärna får vara aktivt med en vibrerande atmosfär, är en storstadssemester förmodligen något för dig. Besök en storstad och upplev storstadsbruset – men se upp! Det kan nämligen vara vanebildande. Och vill du ha lite mer pengar till nöjen, kan du resa ut i världen från en flygplats nära din bostadsort. På så sätt sparar du både tid och pengar.  

Hitta fyra storstadsresmål som man kan resa billigt till från Kristianstad och andra flygplatser i södra Sverige.

När du vill hitta en storstad, som du kan resa till från en bestämd flygplats, kan det vara en bra idé att använda en resesökmotor - även kallad en prisjämförelsesida - som t.ex. Travelmarket.se. Här får du en bra överblick av resemarknaden och det ges för övrigt prisgaranti på din flygbiljett. Därmed kan du vara säker på att få den billigaste flygbiljetten på resemarknaden när du beställer.  

Flyg till Stockholm från Kristianstad

Vår egen vackra huvudstad är omgiven av vatten och uppbyggd på 14 öar och holmar. Därför kallar många staden för Skandinaviens Venedig.

Några platser måste och bör du uppleva; såsom t.ex. Gamla Stan. Det är stadens äldsta stadsdel och Stockholm grundades här 1252. I Gamla Stan hittar du Nobelmuseet, Kungliga slottet och Storkyrkan (Stockholms domkyrka).

Du kan även besöka Djurgården med Skansen, Vasamuseet, nöjesparken Gröna Lund och Nordiska Museet. Ta även en tur förbi den gamla arbetarstadsdelen Södermalm. Där finns det mysiga caféer, småbutiker med allsköns produkter, fascinerande arkitektur och grönområden.

Flyg till Budapest från Malmö

Budapest delas av floden Donau i stadsdelarna Buda och Pest, som tillsammans bildar Budapest. Den vackra staden har en magnifik arkitektur att imponeras av. Mattiaskyrkan, Budaslottet och det ungerska parlamentet är verkligen värda ett besök.

Budapest är bl.a. känt för sina låga priser och här kan du få mycket för pengarna. Jag tror helt säkert att du får råd, att njuta på ett av de många badhusen med vatten som löper in från varma källor runt Budapest. Som pricken över i:et, kan du sedan koppla av på ett av staden många mysiga caféer.

Flyg till Los Angeles från Köpenhamn

Miljonstaden Los Angeles, mer känd som bara LA, kallas även "City of Angels".  

För många är det en dröm att besöka den spännande filmstaden och promenera längs den nästan 5 km långa Walk Of Fame på Hollywood Boulevard och Vine Street i Hollywood. Det är här som man kan se mer än 2000 stjärnor i trottoarerna med namn på kändisar. Ta även vägen förbi Dolby Theatre, där Oscarsgalan avhålls varje år.

Dessutom är det också nästan ett måste att fotografera den stora vita Hollywoodskylten. Behöver du en paus från stadslivet, är det en upplevelse i sig själv att besöka Santa Monica och Venice Beach som ligger vid Stilla havet. 

Flyg till Paris från Kalmar

Paris är ett äkta ymnighetshorn av sevärdheter och möjligheter till spännande upplevelser.

Om du vill uppleva hjärtat av Paris, kan du ta den historiska axeln som utgångspunkt. Det är en 8 km lång sträcka som löper i en rak linje genom staden. Den börjar på Louvren och den lilla triumfbågen, genom parken Tuileri, över Concorde-platsen, upp mot Champs-Elysées, förbi den stora, gamla Triumfbågen på Charles de Gaulles torg, för att sedan sluta vid den nya Triumfbågen i stadsdelen La Défense.

När du är i Paris, är det ett måste se Eiffeltornet samt Notre Dame-katedralen som ligger på en ö i Seine. Från tornet har du dessutom en fantastisk utsikt.

Restresor

Om du inte vill storstadssemestra, kan du även resa söderut till solen från flera av de ovanstående flygplatserna. Om du är ute i god tid, kan du leta efter charterresor. Ifall du däremot är ute i sista minuten, kan du ha turen att hitta billiga restresor. Hittar du en attraktiv restresa, är det viktigt att slå till nästan direkt eftersom de försvinner snabbt.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.