Laddar

Biljetterna släpps till Melodifestivalen – så får du tag på dem

Nu släpps biljetterna till Melodifestivalen i Kristianstad. Så här gör du för att få tag på dem.

delningar

Fredagen den 2:a och lördagen den 3:e mars kommer Melodifestivalen till Kristianstads Arena. Det kommer att inledas med ett genrep, följt av matinégenrep och till slut en live-sändning av Andra chansen. Ett flertal av landets bästa musiker kommer att tävla mot varandra om platser i den stora finalen.

I morgon (31 oktober) klockan 09.00 kommer biljetterna att släppas av Live Nation och säljs direkt via deras hemsida samt via Ticketmaster. Exakt vad de kommer att kosta, meddelas av Live Nation först när biljettsläppet har skett. Enligt Ticketmasters hemsida ligger priserna dock på mellan 188 kronor och 595 kronor beroende på plats och tillfälle.

Totalt har nu 2 771 bidrag skickats in till Melodifestivalen och nu ska deltagarna väljas ut. En av dem är klar, nämligen Stiko Per Larsson som vann platsen i tävlingen P4 Nästa. Resterande 27 är än så länge hemliga.

Enligt Aftonbladet kommer David Lindgren att göra comeback som programledare. En källa till tidningen har sagt att han fick frågan i somras, men det är inget som SVT ännu har bekräftat.

Melodifestivalen är liksom tidigare år, uppdelad i flera semifinalen. Det startar i  Karlstad den 3 februari. De tre andra semifinalerna arrangeras i Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik innan hela evenemanget tar sig vidare till Kristianstad. Själva finalen hålls den 10 mars på Friends Arena i Stockholm.

Relaterade artiklar