BILDEXTRA: Stor förfest inför sommarens rockfestival

Flera band stod på scen när det arrangerades förfest under helgen på Biljardkompaniet. Där släpptes också de första banden.

delningar

Den 12-13 juli kommer Kristianstad Rockfest till Tivoliparken för tredje året i rad. Detta år kommer festivalen att pågå i två dagar och i helgen avslöjades namnen på de första banden.

Backyard Babies är ett av dessa, bildat år 1989 med Dregen som frontsångare. Två av de andra banden som är klara för rockfestivalen är KSM3 och Frontback.

–Backyard Babies firar 30 år som band och ska ge ut ett nytt album (Sliver & Gold), så de är väldigt aktuella just nu. Frontback är ett band med mycket energi. De spelade på Sweden Rock och lyckades få fullt tält direkt efter Iron Maidens show, säger festivalgeneralen Christian Axén.

Under lördagen laddades det upp inför rockfesten med en förfest på Biljardkompaniet. Förutom "Breakout", så spelade fyra band som tävlade om scenplats på festivalen.

Efter en omröstning från publiken står det klart att My Dear Addiction och Prime Creation blir musikakter på Kristianstad Rockfest år 2019. De andra banden som tävlade under förfesten var Void Commander och Prudence.

Arbetet med att planera festivalen har pågått sedan länge. Fler band är på väg att bokas. Samtidigt arbetar de med att få samarbete med idrottsföreningar. Idén är att ge dem bidrag mot att de hjälper till. Biljetterna började att säljas redan innan jul.

– Det är en av de bästa festivaler jag själv varit på, både inom Sverige och internationellt. Det är en väldigt mysig festival där den lummiga Tivoliparken är en perfekt plats, säger Christian Axén.

Se alla bilderna från förfesten på Biljardkompaniet i bilspelet ovan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar