BILDEXTRA: Sjätte året för konstnatten i Kristianstad

I helgen genomfördes konstnatten i Norra Åsum.

delningar

På lördagen arrangerades Konstnatten på Art Castle utanför Kristianstad. Det är nu sjätte året i rad som Kulturföreningen aRt Town tillsammans med ArtQueen öppnar upp för mingel, konst och upplevelser. Besökarna fick bland annat se kroppsmålningen, där Lars Löfqvist på OW Anderssons optik ställde upp som modell.

– Folk tycker att det är trevligt att komma hit och se på alla verk. Här finns 100-tals konstnärer representerade, säger Rebecca ArtQueen Salomonsson.

Flera konstnärer var på plats för att visa arbetet med sina verk. Några av dem deltar i det nya projektet med Art & fashion som har premiär till våren. Det handlar om att skapa klädkonst med hjälp av återvunnet material.

– Vi har fått tilldelat olika plagg, sedan har vi fått välja material själva. Vi har ganska fria händer. Man får leta i garaget, på loppis och second hand. Jag virkar nu en krinolinkjol av gamla videoband, säger Bitte Wirestrand Sjöström från Åhus, en av konstnärerna som nu deltar för andra året i rad med Art & Fashion.

Vad ger det dig att vara med det här projektet?

– Vi har en fantastisk gemenskap och väldigt roligt. Rebecca är väldigt bra som drar i det hela, hon är positiv, driven och allt full av energi.

Se fler bilder från konstnatten i bildspelet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar