Laddar

BILDEXTRA: Så blir invigningen av City Gross i Kristianstad

I morgon öppnar City Gross i Kristianstad. Här är planerna inför invigningen. Se bilderna inifrån butiken.

delningar

I morgon kommer City Gross i Kristianstad att invigas. Byggnationen av fastigheten har pågått i närmare ett år. Så sent som på tisdagen var det finputsning av de sista detaljerna. Färskvaror fylldes på i hyllorna. Allt är nu prydligt uppstaplat och butiken är redo för kunderna.

Klockan 11.00 på onsdagen kommer bandet att klippas av Elisabeth Bergendahl- Mylonopoulos, tredje generationens ägare av Bergendalgsgruppen. Inne i butiken kommer en trubadur att spela och utanför blir det olika typer av bjudningar. Dessutom utlovas en gratis vara till de 1 000 första kunderna under varje dag fram till lördag.

– Vi hoppas att det blir kaos, säger butikschefen Richard Bengtsson skämtsamt.  Även om jag ser lugn ut utanpå så är det nervöst. Vi kommer att ta emot kunderna på allra bästa sätt. Alla i personalen har ett driv och ett engagemang. Under utbildningen såg vi att det fanns en otrolig glädje och fin sammanhållning.

Butiken följer till stora delar samma koncept som City Gross i Hässleholm. Fokus ligger på färskvaror, med bland annat nybakat bröd, färska grönsaker och manuell köttdisk. Butiksytan är på 4 500 kvadratmeter och hela utformningen med kundvarvet är noga uttänkt. Idén är att inga av varorna ska ligga för långt bort.

För att få verksamheten att rulla har 75 personer anställts under sommaren. De har nu utbildats för att ge bästa service. Intresset att vilja jobba hos City Gross i Kristianstad var rekordstort med närmare 5 500 sökande.

– Det har inneburit att vi kunnat välja bland dem med hög kompetens, även inom bristyrken som konditori, säger Richard Bengtsson.

City Gross blir nu den första butiken att öppna i det nya handelsområdet C4 Shopping. Trafikverket har byggt en ny infart som leder till stormarknaden. I samma fastighet som City Gross kommer det att öppna fler butiker, men när det ska ske är inte helt klart. Richard Bengtsson tror dock på C4 Shopping och har visioner för framtiden.

– Jag har en önskan om att det fanns gratisbussar som åkte ut till handelsområdet. Det skulle vara snyggt med orange sådana, säger han.

Här nedanför ser du bilderna inifrån butiken:

Relaterade artiklar