Laddar

BILDEXTRA: Premiär för ny restaurang i centrum

I dag öppnade Kristanstads nyaste restaurang. Gästerna ger beröm.

delningar

På torsdagen hade Innergården invigning på Västra Storgatan i Kristianstad. Röda mattan rullades ut och många kom dit för att gratulera. Nu är alla möbler och inredning på plats och serveringstillståndet är godkänt.

– Det känns bra, men är nervöst att öppna. Jag och min fru Amanda har lagt ner mycket tid på detta, men man blir aldrig riktigt färdig. Vi har taglinen "kaffe, mat och vänner" som bra beskriver verksamheten. Man ska kunna komma hit med sina vänner och ta en kaffe eller äta, säger Sam Jamhour.

Under vardagarna är det nu öppet från morgon till kväll. Det är dessutom öppet hela helgerna. Ett stort antal personer har anställts för att få kaféet och restaurangen att fungera. På menyn finns bland annat sallader, italiensk pizza, frukost och söndagsbrunch.

– Jag hoppas att folk hittar hit och gillar det vi har skapat. Vi är nöjda och hoppas att folket i Kristianstad också tycker om det. Vi har plockat ut det bästa ur konceptet. Här är det trevligt och gemytligt, säger Sam Jamhour.

En vägg har de slagit ut in till köket för att skapa en öppen yta. Inne i lokalen har tegelväggarna och valven behållits. Dessutom har det skapats ett orangeri med växter på baksidan. Dit gjorde många av gästerna ett besök under öppningsdagen.

– Vi tycker att det blev jättebra. Vi fick tipset om att äta här, säger Cecilia Klüft-Frih.

– Det är en liten oas och maten ser god ut, säger Victoria Frih-Johansson.

Se bilderna från restaurangen i bildspelet ovanför.

Relaterade artiklar